Завършиха плувните курсове за ученици от I до VII клас,

...
Завършиха плувните курсове за ученици от I до VII клас,
Коментари Харесай

Завърши Плувно лято 2021, организирано от Община Мездра и от ЦПЛР /снимки/

Завършиха плувните курсове за възпитаници от I до VII клас, които бяха проведени през лятната почивка от Община Мездра и от Център за поддръжка за личностно развиване (ЦПЛР), оповестиха от управата в железничарския град.
Обучението се организира през интервала 5 юли - 27 август. Спортните занимания бяха водени от квалифицираните инструктори Христо Иванов и Дилян Маринов.
Тазгодишните плувни курсове протекоха в четири смени, всяка с дълготрайност 10 календарни дни. В тях се включиха общо 97 възпитаници от градските СУ „ Иван Вазов “, ОУ “Христо Ботев “, ИОУ „ Св. св. Кирил и Методий” и ЦПЛР, както и от София и Видин.
По време на двуседмичното образование децата усвояваха двата най-популярни стила в плуването - кроул и бруст, а по-напредналите - и тил. В края на всяка промяна участниците в курса получиха документ за реализирани плувни умения - I, II или III равнище, Инициативата „ Плувно лято” се осъществя от Община Мездра годишно от 1999г. насам. В досегашните 23 издания на курсовете в тях са обхванати повече от 2 300 възпитаници от начален и от прогимназиален стадий на обучение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР