Завърши третият кръг на преговорите между представители на Украйна и

...
Завърши третият кръг на преговорите между представители на Украйна и
Коментари Харесай

Слаб напредък на третия кръг преговори между Русия и Украйна

Завърши третият кръг на договарянията сред представители на Украйна и Русия, които се състояха на територията на Беларус в резиденция в Беловежката гора. Те ще бъдат продължени, само че срещата, траяла три часа, не е оправдала упованията на съветската страна, съобщи ръководителят на съветската делегация Владимир Медински, представен от ТАСС.

Според украинската страна тя не е " подобрила доста " връзките, само че е довела единствено до " дребни позитивни промени " по повод логистиката на филантропичните коридори.

Руският договарящ Владимир Медински сподели, че е прекомерно рано да се приказва за нещо положително след третия кръг на договарянията с Украйна.

" Нашите упования не се оправдаха, само че се надяваме идващия път да успеем да направи по-съществени стъпки напред. Преговорите ще бъдат продължени ", съобщи Владимир Медински, консултант на президента Владимир Путин.

" Дойдохме с огромен набор писмени документи, подготвихме съответни контракти, планове и оферти, и се надявахме през днешния ден да подпишем най-малко протокол по тези, пунктове, по които сякаш се бяхме договорили кардинално. Украинската страна обаче взе документите, с цел да се запознае с тях и сподели, е ще се върнем на този въпрос вероатно на идната среща.

Руската делегация е сложила без заобикалки въпроса с филантропичните коридори, съобщи Медински и добави, че се надява те да проработят във вторник.

Постигнахме позитивен прогрес по повод логистиката на филантропичните коридори, съобщи от своя страна съветникът на шефа на офиса на украинския президент Михаил Подоляк.

" Третият кръг от договарянията приключи. Има дребен позитивен прогрес по възстановяване логистиката на филантропичните коридори ", описа Подоляк.

Според него не е реализиран прогрес по главните въпроси, свързани с прекратяването на огъня и гаранциите за сигурността.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР