Завърши ремонтът на ул. Сашо Николов – Сладура“ пред новата

...
Завърши ремонтът на ул. Сашо Николов – Сладура“ пред новата
Коментари Харесай

Нова улица е изпълнена пред ДГ № 175 в кв. „Кръстова вада“

Завърши ремонтът на ул. „ Сашо Николов – Сладура “ пред новата 175-та детска градина в кв. „ Кръстова вада “.

Пътното платно в сектора сред ул. „ Борис Руменов “ и ул. „ Асен Йорданов “ е разширено на 6 метра и са обособени нови асфалтови тротоари. Изградена е нова отводнителна система, инсталирани са улични оттоци и е сложено ново енергоспестяващо улично осветяване, с нови светодиодни тела и нови конзоли. Частично са сменени съществуващите стълбове.

„ С ремонта и разширението на ул. „ Сашо Николов – Сладура “ осигурихме съвременна инфраструктурна връзка с новата детска градина, която пуснахме в употреба преди половин година. Изпълнението на този сектор от улицата беше приоритет за нас, точно поради детската градина. Знаете, че когато имаме строителство на нови детски градини, инфраструктурата към тях също е приоритет за Столична община. Друг сходен образец е реконструкцията, която правим и сега, на сектор от ул. „ Флора “ в кв. „ Манастирски ливади – Изток “ и която също обезпечава връзка с детската градина, която строим там. “ Това акцентира зам.-кметът по строителство в Столична община инж. Ангел Джоргов

Припомняме, че през есента на предходната година, Столична община вкара в употреба чисто новата постройка за детска градина за 6 групи. Тя е филиал на издигнатата през 2014 година ДГ № 175 за 6 групи в кв. „ Витоша “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР