Завърши ремонтът на къщите “Елеонора, където ще се помещава част

...
Завърши ремонтът на къщите “Елеонора, където ще се помещава част
Коментари Харесай

Завърши ремонтът на новата художествена галерия на Шумен

Завърши ремонтът на къщите “Елеонора ”, където ще се обитава част от фонда на Художествената изложба (ХГ) “Елена Карамихайлова ” в Шумен.

Новото художествено пространство бе публично намерено през днешния ден от кмета на регионалния град Любомир Христов, от заместника му Боян Тодоров, от шефа на галерията Деян Евтимов и Антоанета Петрова от компанията, направила строително-ремонтните действия.

Това е първи стадий от ремонта на къщите.

Предстои да се оформи дворът и частта от постройката, в която до неотдавна имаше магазин, означи Христов. Около 300 картини на класици на българското изобразително изкуство и на шуменски художници, които има ХГ “Елена Карамихайлова ”, ще бъдат показани в новата изложба, посочи шефът й Деян Евтимов.

Новата изложба се намира в историческата зона „ Старият Шумен “ и съставлява комплекс от няколко здания. Най-старата от тях е монумент на културата с локално значение и е издигната при започване на 20-ти век в жанр „ сецесион “. На 900 кв. метра разгърната повърхност и още 150 кв. метра в дворното пространство към комплекса ще бъде подредена непрекъсната експозиция от фонда на ХГ „ Елена Карамихайлова “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР