Завърши ремонтът на два кладенеца за питейна вода в землището

...
Завърши ремонтът на два кладенеца за питейна вода в землището
Коментари Харесай

Ремонтираха кладенци за питейна вода край Свиленград

Завърши ремонтът на два кладенеца за питейна вода в землището на Свиленград, до помпена станция „ Лъв чешма ”. Това заяви кметът на общината арх. Анастас Карчев след инспекция на обектите дружно с шефа на ВиК – Свиленград Атанас Генов.

За сондажа и рехабилитацията на кладенците по неотложност бяха отпуснати 64 000 лв. от общинския бюджет, с цел да се реши казусът с дефицита на вода и слабото налягане в Свиленград и селата Генералово и Капитан Андреево. Към оборудванията е инсталирана нова помпа със средства на ВиК – Хасково. Установено е, че с включването на кладенците към водоснабдителната мрежа се доближава спомагателен дебит от 30 литра вода в секунда към града и селата, което е повече от предстоящите 20 литра в секунда. Така Свиленград и регионът ще се зареждат с питейна вода от 12 кладенеца с общ дебит над 100 л в секунда.

Паралелно с това след проучване на водопроводната система от ВиК е открита и отстранена скрита повреда, довела до загуби на вода през последните няколко месеца.

С всички тези ограничения решаваме казуса с недостига на питейна вода, съобщи арх. Карчев. Тъй като чакаме разгръщане на града, а от там и увеличение на потреблението, общината ще продължи да търси нови аварийни водоизточници. В същото време продължаваме да работим по подмяната на остарели водопроводи в Свиленград – в кв. „ Младост ” и улиците в региона на СУ „ Д-р Петър Берон ”. В бюджета за тази година сме заложили средства и за планиране на нов напорен тръбопровод на помпената станция до село Момково, снабдяваща с питейна вода 25 обитаеми места в община Свиленград и прилежащата община Любимец, добави той.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР