Завърши почистването на речното корито на 0,5 км от река

...
Завърши почистването на речното корито на 0,5 км от река
Коментари Харесай

Завърши почистването на речното корито на р. Драгалевска в София

Завърши почистването на речното корито на 0,5 км от река Драгалевска в сектора от ул. “Никола Габровски “ до бул. “Симеоновско шосе “.

До момента са почистени 81 броя сектори от реките Владайска в с. Владая, р. Суходолска, р. Стубела в регион "Илинден " и "Връбница ", р. Какач в регион "Връбница ", р. Слатинска в регион "Подуяне ", река Скакавица и Симаничка в регион "Витоша " и "Триадица ", ляв приток на река Дреновичка в регион "Триадица " и други Общата дължина на почистените досега речни сектори е над 35 километра.

През месец юни бяха почистени главно сектори от реките Владайска и Перловска, които минават през централната част на града.

В момента се почистват също сектори от реките: Беравица и дере в кв. „ Толева махала “ в регион "Връбница ", река Косана в регион "Панчарево ", река Подгумерска в регион "Нови Искър ".

Предстои и разчистване на сектори от река Банишка в регион "Младост ", отводнителни канали в гр. Бухово и с. Челопечене, река Кремиковска в регион "Кремиковци " и други

Всяка година Столична община извършва Програма за разчистване на речни корита, преминаващи през територия на града. Дейностите се финансират от бюджета на общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР