Завърналият се в първа лига отбор на Етър (ВТ) взе

...
Завърналият се в първа лига отбор на Етър (ВТ) взе
Коментари Харесай

Етър се подсили с двама футболисти от Лудогорец

Завърналият се в първа лига тим на Етър (ВТ) взе двама млади футболисти на Лудогорец, които ще бъдат чартърен от разградския клуб, оповестиха виолетовите. Това са бранителят Илкер Будинов и вратарят Дамян Христов, който са преотстъпени за идващия сезон в Първа лига.

Илкер Будинов e роден на 11 август 2000 година, висок е 184 см, играе на поста десен бек. Юноша е на Лудогорец, а в продължение на четири сезона от 2018 до 2022 година е част от дублиращия отбор на клуба. Дебютира за мъжкия тим на 12 юли 2020 година при загубата с 3:1 като посетител на Славия. През есента на 2022 година бе пратен чартърен в Спартак (Варна), а от януари беше преотстъпен на Пирин (Благоевград), като през тази пролет има 10 мача и 1 гол. При това състояние престоят му в Етър ще бъде трети чартърен в последните две години.

" Идвам от " Лудогорец " като преотстъпен, играя като десен бранител и десен външен халф, като мога да играя и като ляв външен халф. За последно бях в Пирин. Имах позвъняване от " виолетовите " още в края на май и одобрих на драго сърце. Двата клуба се схванаха доста бързо и в този момент съм тук, с цел да оказа помощ на Етър ", съобщи Илкер Будинов.

Дамян Христов е роден на 10 ноември 2002 година Висок е 185 см и играе като вратар. Също е младеж на Лудогорец, от 2020 година е главен футболист на дублиращия тим, за който има 56 мача. В мъжкия тим на " орлите " дебютира на 26 май 2021 година против ФК ЦСКА 1948. Дамян Христов е юношески национал на България U21.

" Досега съм бил единствено в Лудогорец. Приех да дойда в Етър и се надявам да се утвърдя на вратарския пост, да играя постоянно и да оказа помощ с каквото мога на отбора ", съобщи Дамян Христов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР