Завърналият се обратно в топ 100 за първи път от

...
Завърналият се обратно в топ 100 за първи път от
Коментари Харесай

Анди Мъри преодоля Бублик

Завърналият се назад в топ 100 за първи път от 2018 година Анди Мъри подсети на почитателите за своите качества от международна класа в сряда вечерта. Бившият №1 в света сподели най-силните си оръжия при успеха си над международния №31 Александър Бублик с 7:6 (6), 6:4 в първия кръг на АТР500 шампионата в Ротердам с награден фонд от 1 208 315 евро.

Мачът сред двамата продължи час и 43 минути, а във втория кръг Мъри ще срещне третия подложен - канадеца Феликс Оже-Алиасим. Той от своя страна се оправи с Егор Герасимов с 3:6, 6:2, 6:3. Деветият в международната класация канадец бе изправен пред сензационно отпадане, откакто загуби първия сет против 126-ия беларуски квалификант, само че съумя да откри правилния темп и да триуфира

В първия сет Бублик съумя да пробие за 6:5, само че по-късно сервира доста едва и разреши на Мъри да направи рибрейк и да стигне до тайбрек. В него шотландецът имаше потребност от три сетбол, само че въпреки всичко се наложи с 8:6. Мъри продължи да бъде нападателен и във втория сет, като направи 27 печеливши удара и проби при 4:3, с цел да затвори мача с 6:4.

" Имаше сложни моменти в първия сет и за двамата. Успях да се наложа в края. Не е елементарно да играеш против противник, който има толкоз мощен сервис ", сподели след триумфа си Анди Мъри.

В другия мач британецът Камерън Нори се наложи над Карен Хачанов с 6:4, 7:6 (5) за 1:51 часа.

Нори съумя да направи два пробива в първия сет против един за Хачанов, с цел да затвори при 6:4. Втората част вървеше по-оспорвано, като двамата стигнаха до тайбрек. В него британецът се откъсна след 4:4, пропусна един мачбол, само че осъществя втория за 7:5. Нори се наложи най-много с по-добрия си втори сервис и по-добрите ретури.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР