Завърналата се зима през април и натрупаният сняг в планините

...
Завърналата се зима през април и натрупаният сняг в планините
Коментари Харесай

Зимните курорти удължиха ски сезона

Завърналата се зима през април и насъбраният сняг в планините удължиха с още десетина дни ски сезона. Зимните курорти оповестиха, че пистите и лифтовете са отворени за Великден и чакат туристите. 

" Пампорово " понижи от 27 март още цените на билетите за лифтовете и ски картите. В " Боровец " пък напряко оповестиха, че зимният сезон ще продължи до момента в който има сняг и това се чака да продължи до края на април. Там цените на лифтове и ски влекове също са с намалени в края на сезона. Пистите и лифтът в Банско ще са отворени до 17 април, въпреки да липсва информация дали ще смъкват цените. " Витоша ски " отварят до Великден още веднъж пистите " Витошко лале 1 " и " Меча поляна ", както и кабинковия въжен превоз " Симеоново ".

" Близо 1,7 милиона са туристическите регистрации през този зимен сезон ", заяви пред Българска национална телевизия служебният министър на туризма Илин Димитров. Така тази година са надминати регистрациите по отношение на предходната година с 24%. 9 на 100 е растежът на родните туристи, които са предпочели да почиват у нас. Ръстът при чужденците по отношение на 2019 година е 6%. 

" Най-накрая успяхме да осъзнаем, че целогодишните курорти и тези, в които има минерална вода, носят доста огромна добавена стойност ", уточни Илин Димитров.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР