“Заварихме място, което би трябвало да бъде вечен покой за

...
“Заварихме място, което би трябвало да бъде вечен покой за
Коментари Харесай

Шефът на „Гробищни паркове“ в София: Общинските гробища са превърнати в ад

“Заварихме място, което би трябвало да бъде безконечен покой за нашите близки, а се е трансформирало в пъкъл. Обръщаме се към обществото в идващите дни да дойдат и да се погрижим за това място, като Столична община ще даде запас, с цел да бъде почистено и облагородено пространството ”. Това съобщи краткотрайно изпълняващият длъжността шеф на Общинско дружество “Гробищни паркове ” Румен Димитров.

“Никъде по Европа и света няма такова отношение към околните, които не са измежду нас. Обръщаме се към обществото в идващите дни да дойдат и да се погрижим за това място, като Столична община ще даде запас, с цел да бъде почистено и облагородено пространството ”, съобщи още Димитров.

Той посочи, че са заварили липса на всевъзможни нормативни документи. Сега обаче имат концепция по какъв начин мястото да стане по-добро.

“Столична община, кметът Терзиев и аз сме поели уговорката да работим за това гробищния парк да бъде в по-добро положение. Призовавам жителите да вземат участие в напъните за връщане на гробищните паркове в нужното им положение ”, прикани краткотрайно изпълняващият длъжността шеф на Оперативна програма Гробищни паркове.

Той акцентира, че структурата им планува 20 индивида поддръжка, които да се грижат за 2 900 декара са гробищните паркове. “Тъй като уговорката на предприятието е да поддържа алеите и да изхвърля кошчето без да се грижи за гробните места и за пространствата сред тях, тези 20 индивида за 2 900 декара не стигат. Без обществото няма да се оправим ”, безапелационен е Румен Димитров. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР