Заварихме младеж, на възраст между 25 и 30 години, във

...
Заварихме младеж, на възраст между 25 и 30 години, във
Коментари Харесай

Битият шофьор на линейка от Пловдив: Въпреки всичко обичам работата си

„ Заварихме юноша, на възраст сред 25 и 30 години, във очевидно нетрезво положение, използвал алкохол, лежащ и спи на земята. Помогнахме му дружно с доктора да стане, качихме го в колата за спешна помощ, да му види докторът кръвно, да му създадем едно ЕКГ, и внезапно той стана и ме удари в брадата “. Това описа пред bTV Трендафил Тумбалаков, водач на кола за спешна помощ и парамедик в ЦСМП – Пловдив, който през вчерашния ден бе на промяна и изпълнявайки професионалния си дълг, от страна на потърпевшия. След като бе задържан, на младежа бе повдигнато обвиняване за безчинство и нанасяне на лека телесна щета, а делото ще се преглежда по реда на бързо произвеждане.      

Тумбалаков добави, че след позвъняване в полицията патрул от Второ РПУ е дошъл доста бързо на мястото на случая.

„ Свършиха си тяхната работа и го прибраха. Не разбирам обаче за какво откакто сме отишли да му помогнем, се държа по този начин с нас. Така вместо да му бъде помогнато, той се отзова в ареста “, разяснява водачът.

Трендафил Тумбалаков работи от 21 години в „ Спешна помощ “. По думите му, това не е първият случай на жестоко отношение, на удари не е получавал.

„ Знаем, че градът е огромен, работим 6-7 екипа, от време на време закъсняваме, само че удари, псуване не е редно да получаваме Удар не съм получавал, единствено обиди, че закъсняваме, имало е закани, само че в случай че закъсняваме, то не е по наша виновност “, призна той.

Тумбалаков описа още, че има текучество и на водачи, и на лекари.

„ Идват млади лекари, първоначално им е мъчно, тъй като се сблъскват с действителността, само че с течение на времето привикват и стартират да си извършват отговорностите “, добави той.

Въпреки всичко призна, че обича работата си и я работи с готовност.

„ Истината е, че всеки ден ми е друго, оказваме помощ на хората, за нас всички пациенти са идентични, без значение дали е обезпечен или не е обезпечен, дали е пийнал или дрогиран или кърви, Идвам с готовност на работа, харесва ми, тъй като всякога е друго, няма еднообразие “, сподели на финала той.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР