Заварихме един хаос в много сегменти от изпълнителната власт. Опитваме

...
Заварихме един хаос в много сегменти от изпълнителната власт. Опитваме
Коментари Харесай

Премиерът Стефан Янев: Заварихме хаос, опитваме се да го опр...

Заварихме един безпорядък в доста сегменти от изпълнителната власт. Опитваме се по най-хубавия метод да оправим това. Но за жалост опциите и времето са ни малко, само че се надяваме този развой да продължи и в околните години. За два месеца не можем да променим ръководството.

Това съобщи служебният министър председател Стефан Янев пред Дарик радио. И добави, че има опозиция против дейностите на служебното държавно управление.

" Наясно сме, че тези компликации са резултат от едно редовно мислене и правене на политика по един избран метод в един избран интервал от време - това, което назоваваме преход. Разбира се, има хора, които са удовлетворени, има хора, които са недоволни. Според мен множеството български жители са недоволни, тъй като на тази политика от последните години ѝ липсва лице. Ние в този момент се опитваме да подобрим метода на връзка. Да подобрим връзката сред управляващите и институциите, тъй че това да бъде в полза на хората ", сподели Янев.

В отговор на въпрос служебният министър-председател сподели, че не води статистика какъв брой души в държавната администрация са били заменени.

" Определящото е професионализмът и отчетността на всички в държавната работа. Работата е в полза на обществото. Вторият принцип е дали тези хора професионално реализират дейностите си в публичен интерес. Това са критериите. В това отношение са направени към този момент редица кадрови промени. Ако новоназначените хора не дават отговор на тези критерии, ние сме ги назначили, ние ще ги освободим ", посочи служебният министър председател.

По мотив битката с корупцията и резултата на глобите по „ Магнитски “, Янев разяснява, че българските жители са наясно с проблемите в корупцията и проблемите в обществения бранш.

" Ние би трябвало да защитим нашите компании да попаднат в секционен режим ", сподели още той и изрази наслада от напътствията на Българска народна банка. В това деяние виждам отражение на нашата мотивация, на изпълнителна власт да вземем ограничения. Както решението на Министерски съвет, по този начин и решението на Българска народна банка, приключва с апел към законодателната власт, тези въпроси да бъдат решени, когато има парламент, да бъдат решени в това число на законодателно равнище, разяснява Стефан Янев.

Според него на този стадий няма риск нито за юридическите лица, нито за банковата система.

Държавата би трябвало да обезпечава сигурност, правдивост и опция на жителите да благоденстват. Държавата е страна тогава, когато се стреми да обезпечава тези три неща, уточни Янев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР