Заупокойна света Литургия бе отслужена по повод навършването на 6

...
Заупокойна света Литургия бе отслужена по повод навършването на 6
Коментари Харесай

Видин отбеляза 6 месеца от смъртта на митрополит Дометиан

Заупокойна света Литургия бе отслужена във връзка навършването на 6 месеца от гибелта на Видинския митрополит Дометиан. Богослужението в митрополитския храм "Св. Николай Мирликийски " бе водено от новоизбрания нравствен лидер на Видинска епархия - митрополит Даниил. В обръщението си към духовенството и миряните той напомни приноса на митрополит Дометиан за епархията и църквата:
"През тези 30 години, до момента в който Дядо Дометиам светителстваше на Видинската митрополитска катедра, въпреки да имаше разнообразни интервали на безредици и компликации, само че въпреки всичко църковният живот имаше избран мир, тъй като в църквите се извършваше богослужението... В първите години на светителстването му, още по време на атеистичния интервал на комунистическия режим, когато бяха сложни години за Църквата, в единение с членовете на Светия синод са гледали какво може да се резервира, какво може да се способства за Църквата. "
Дядо Дометиан е емблематична фигура на Българската православна черква, сподели зам.-кметът на Видин Венци Пасков:
"Неговата богата психика и невзискателност, лоялност и усърдност, неговият благозвучен глас и увлекателно слово вечно ще останат в паметта и сърцата на всички. "
На гроба на митрополит Дометиан бе отслужена панихида и бяха положени венци и цветя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР