Затягат контрола за ползването на буферните паркингиOт 1 март ще

...
Затягат контрола за ползването на буферните паркингиOт 1 март ще
Коментари Харесай

Две нови пешеходни зони в София напролет

Затягат контрола за използването на буферните паркинги


Oт 1 март ще бъдат обособени две нови пешеходни зони в София. Едната от тях е на бул. „ Витоша ” от ул. „ Алабин ” до бул. „ Александър Стамболийски ”, където ще минават единствено трамваи. За коли ще е неразрешено и по ул. „ Георг Вашингтон ” в сектора от ул. „ Трапезица ” до ул. „ Пиротска ”. Решението на Столичния общински съвет да обособи зоните към този момент е правосъдно доказано като законосъобразно. „ Очаквам до две седмици да можем да организираме придвижването в региона съгласно признатото решение, тъй че до 1 март да бъдем безусловно подготвени ”, изясни столичният зам.-кмет Евгени Крусев. Как ще наподобяват зоните ще стане ясно след архитектурен конкурс.

Трафикът сред ул. „ Алабин ” и бул. „ Стамболийски ” към пл. „ Македония ” ще се ресурси по ул. „ Алабин ”, а срещуположният ще бъде по ул. „ Позитано ”, чиято посока се обръща. Улица „ Лавеле ” също ще е с обърната посока.

Ще забранят паркирането от едната страна на ул. „ Съборна ” от пл. „ Св. Неделя ” до ул. „ Леге ”. Плановете са ул. „ Съборна ” да стане пешеходна.

Ще се вкара и обещаното ограничаване на скоростта на колите до 30 км. в час в дребните централни улици.
Столичният общински съвет отхвърли предлагането на общинския консултант Войслав Тодоров ул. „Алабин“ да стане пешеходна от бул. „Витоша“ дo ул. „Граф Игнатиев“.

Центърът за градска подвижност стяга контрола за използването на буферните паркинги до спирките на метрото. ЦГМ ще следи дали хората, на които се облекчава таксата за паркиране тъй като пътуват с метрото, в действителност го употребяват.

Укрепват мястото със 100 000 лева


Подземията на мавзолея стават изложба


На мястото на взривената постройка ще има краткотрайни арт съоръжения

 Мавзолеят на Георги Димитров е издигнат в София през 1949 година, с цел да съхранява балсамираното тяло на комунистическия началник. Мавзолеят на Георги Димитров е издигнат в София през 1949 година, с цел да съхранява балсамираното тяло на комунистическия началник.
Подземията под съборения пантеон на Георги Димитров в София, ще бъдат превърнати в изложба за модерно изкуство, реши Столичният общински съвет. Първо ще бъде укрепена площадката над подземията. Тя ще се укрепи дружно с тунелите и ще се построи вход към тях. Общината е отделила за задачата 100 хиляди лева Мястото ще стане филиал на Софийската градска художествена изложба. Как ще наподобяват пространствата ще се реши с архитектурен конкурс. “Идеята се приема доста добре от художествената общност – хората, които ще бъдат моторите на процеса ”, съобщи зам.-кметът по просвета доцент Тодор Чобанов. Според него по този метод по натурален път в идеалния център на София ще се оформи музеен квартал.

На мястото на мавзолея краткотрайно ще бъде издигната художествена апаратура “Бронзовата къща ”, реши СОС предходната година. “Тази площадка би трябвало да бъде място където да се излагат подобен вид краткотрайни съоръжения за модерно изкуство, само че това ще става през стратегия, която се курира от Софийска градска художествена изложба ”, изясни пред “Труд ” ръководителят на комисията по просвета в СОС Малина Едрева.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР