Затягането на пазарите за втечнен природен газ (LNG) в световен

...
Затягането на пазарите за втечнен природен газ (LNG) в световен
Коментари Харесай

Светът е в първата си истинска глобална енергийна криза

Затягането на пазарите за полутечен природен газ (LNG) в международен мащаб и намаляването на петролните доставки от страна на огромните производители слагат света посред „ първата в действителност световна енергийна рецесия “. Това сподели ръководителят на Международната организация по енергетика (МАЕ) Фатих Бирол във вторник, представен от Reuters.

Нарастващият импорт на LNG в Европа на фона на рецесията в Украйна и евентуалното възобновяване на китайския вкус за гориво ще затегнат пазара, до момента в който в това време следващата година ще бъдат пуснати единствено 20 милиарда куб. м нов потенциал, предвижда Бирол по време на Международна седмица на силата в Сингапур.

Според него решението на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и нейните съдружници, известни като ОПЕК+, да понижат добива с 2 милиона барела дневно е „ рисковано “ решение. Бирол уточни парадокса, че на фона на това МАЕ следи повишаване на търсенето в световен мащаб тази година с близо 2 милиона барела дневно.

(Това е) изключително рисковано, защото няколко стопански системи по света са на ръба на криза, говорейки за световна такава... Намирам това решение за в действителност тъпо “, сподели той.

Положителното по думите на Бирол е, че актуалната рецесия може да се окаже повратна точка в историята на енергетиката за ускорение на чистите източници и за образуване на устойчива и сигурна енергийна система.

Енергийната сигурност е мотор номер едно (на енергийния преход) “, сподели Бирол и изясни, че енергийните технологии и възобновимите източници са разумното решение на проблемите.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР