Затворници се разбунтуваха в затвор в Северозападна Сирия след смъртоносното

...
Затворници се разбунтуваха в затвор в Северозападна Сирия след смъртоносното
Коментари Харесай

20 затворници избягаха след труса в Сирия

Затворници се разпалиха в затвор в Северозападна Сирия след смъртоносното земетресение, избягали са най-малко 20 души. В него присъдите си излежават предимно членове на групировката " Ислямска страна ", заяви пред Агенция Франс Прес източник от пандиза.

" В пандиза на военната полиция в град Рахо покрай турската граница се намират към 2 000 пандизчии, а за към 1 300 от тях се допуска, че са бойци на ИДИЛ ", твърди източникът.

В пандиза се намират и бойци от водените от кюрдите сили.

" След като земетресението удари, Рахо беше обиден и пандизчиите започнаха да се бунтуват и поеха надзор над елементи от пандиза. Около 20 пандизчии избягаха, за които се счита, че са бойци на ИДИЛ ", сподели служителят в пандиза Рахо, който се управлява от протурски фракции.

Земетресението с магнитуд 7,8 по Рихтер, което беше последвано от десетки вторични земетресения в района, аргументи вреди на пандиза - стените и вратите са се напукали.

Базираната в Обединеното кралство Сирийска обсерватория за правата на индивида съобщи, че не може да ревизира дали пандизчиите са избягали, само че удостовери, че е имало протест.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР