Дъщерята на жената, убита от избягалия от затвора в Пенсилвания Данело Кавалканте, каза на полицията, че е казал, че ще „направи нещо лошо“ на живота им

...
Затворникът, който сега е обект на масово преследване, след като
Коментари Харесай

Затворникът, който сега е обект на масово преследване, след като избяга от Пенсилвания затвор миналата седмица е убил бившата си приятелка при брутално намушкане с нож през 2021 г. пред очите на двете й малки деца, твърдят властите.

Данело Соуза Кавалканте, 34-годишен, който беше осъден само миналия месец в убийство, избягал от затвора в окръг Честър на около 30 мили западно от Филаделфия в четвъртък сутринта, което предизвика издирване, включващо стотици служители.

Разследващите смятат, че той е избягал от съоръжението, като се е качил на покрива и е избягал оттам, източник от правоохранителните органи каза за CNN.

Обхватът на издирването се разшири във вторник сутринта, след като той беше забелязан на запис на следова камера в окръг Честър, точно на юг от периметъра, в който властите първоначално смятаха, че се намира. Два училищни района отмениха часовете търсенето.

Кавалканте е родом от Бразилия и е висок около 5 фута с дълга, къдрава черна коса и кафяви очи, казаха властите. Той е изключително опасен и отчаяно иска да не бъде хванат, предупредиха служители и призоваха обитателите в районите близо до затвора да държат вратите си заключени, да стоят вътре, да се проверяват един друг и да проверяват охранителните си камери.

< p>Cavalcante също е издирван в случай на убийство през 2017 г. в Бразилия, според Службата на маршалите на САЩ.

Властите предлагат награда от 10 000 долара за информация, водеща до арестуването му.

Ето какво знаем за него.

Ужасното убийство

Прокурорите казват, че Дебора Брандао, бившата приятелка на Кавалканте, е била пред дома си с двете си деца на 18 април 2021 г.

Кавалканте пристигна, сграбчи я за косата, „хвърли я на земята и я намушка с нож тя 38 пъти в почти всеки жизненоважен орган... което я кара да кърви до смърт“, каза офисът на окръжния прокурор на окръг Честър в публикация във Facebook. за помощ и Кавалканте избяга, каза офисът на окръжната прокуратура.

7-годишното момиче каза на полицията, че когато Кавалканте започна да намушка Брандао, той каза, че ще я убие, показват съдебните записи.

Той беше арестуван няколко часа по-късно във Вирджиния, казаха прокурорите. Властите смятат, че той се е опитвал да избяга в Мексико с намерението по-късно да се насочи към Бразилия, каза окръжният прокурор Деб Райън.

Полицаите от град Шуйлкил са били изпратени в дома около 16:17 ч. в деня на убийството и намерил Брандао на земята „с множество прободни рани в гърдите“, каза окръжната прокуратура.

Една съседка се опита да извърши животоспасяващи процедури на Брандао, докато чакаха пристигането на спешната медицинска помощ, но тя беше обявена за мъртва в болница малко след това.

Тя беше на 33 години.

След намушкането 7-годишната дъщеря на Брандао каза на полицията, че Кавалканте се появил в къщата им и „казал, че ще направи нещо лошо на живота им, и извадил два ножа от черна чанта, която била зад гърба му, ” според клетвената декларация за вероятна причина.

Дъщерята каза, че е крещяла и Кавалканте хвърли камък по нея, удряйки крака й, пише полицията в клетвената декларация.

След като изтича до съсед за помощ, момичето погледна навън и видя Кавалканте да тръгва в черна кола, се казва в документите.

Брандао е подал заповед за защита срещу злоупотреба срещу Кавалканте през декември 2020 г., според клетвената декларация за вероятната причина. В заповедта се твърди, че той е нападал Брандао и преди това е извадил нож срещу нея.

„Това беше безсмислена трагедия, която засегна безброй хора поради студените, пресметнати и отвратителни действия на обвиняемия“, Райън , който ръководеше обвинението срещу Кавалканте, каза миналия месец.

„Г-жа. Децата на Брандао вече са останали без майка и тя никога няма да има възможността да гледа децата си как растат, завършват училище или имат собствени семейства“, каза окръжният прокурор.

Дъщерята на Брандао свидетелства по делото и „помогна да получи справедливост за майка си“, каза окръжният прокурор. Момичето също идентифицира Кавалканте на снимка малко след убийството и каза на полицията: „Това е той, това е човекът, който уби майка ми. Моля, вземете го и го вкарайте в затвора“, показва клетвената декларация.

На 16 август 2023 г. Кавалканте беше осъден за убийство първа степен и притежаване на инструмент за престъпление при убийството, според окръжния прокурор офис. Само дни по-късно той беше осъден на доживотен затвор без възможност за условно освобождаване, съобщиха от службата.

Адвокатите на Кавалканте казаха на съдебните заседатели по време на процеса, че той е бил провокиран и „щракнат“, когато нападнал Брандао, и каза, че е действал в разгара на страстта, според вестника на окръг Честър Daily Local.

„Заключете вратите си. Заключете колите си'

Докато полицаите продължиха издирването на Кавалканте през уикенда, властите призоваха жителите на град Покопсън, който се намира до затвора, да останат по домовете си.

“ Заключете вратите си. Заключете колите си. Той все още се смята за изключително опасен човек“, каза районният прокурор Райън на съботна пресконференция.

„Хората трябва да бъдат нащрек. … Той е убил някого. Твърди се, че е убил друг човек. Така че хората трябва да вземат всички възможни предпазни мерки: заключвайте вратите си, дръжте очите си върху децата си и дръжте очите си върху съседите и приятелите си“, каза Райън ден по-рано. „Всеки трябва да бъде нащрек.“

След бягството му е имало „няколко достоверни наблюдения“ за него в район в рамките на града, каза подполковник Джордж Бивенс от щатската полиция на Пенсилвания. Пресконференция във вторник сутринта.

Наблюдателни записи в понеделник също заснеха Cavalcante в Longwood Gardens, популярна туристическа атракция на юг от района, който властите претърсваха близо до затвора, което накара зоната за търсене да се измести, каза Bivens.

Изглежда, че избягалият също се е сдобил с някои предмети, включително раница, „чанта тип чанта-прашка“ и суичър с качулка, каза Бивенс.

Бивънс добави, че жителите в района трябва да бъдат нащрек, да използват внимавайте и внимавайте за обкръжението им.

„Молим ги да заключат превозните си средства, ако обикновено не го правят“, добави той. „И обърнете внимание какво се случва, обърнете внимание на съседите си, всичко, което е необичайно там. … Но всъщност в момента търсим от хората бдителност.“

„Той очевидно е в режим на бягство, но е отчаян“, каза Бивънс. „Неговата история е, че той е опасен човек. … Ако установим, че той е в много специфичен район, моята препоръка тогава ще бъде „Останете по домовете си.“

Артемис Моштагиан, Дани Фрийман и Селина Тебор от CNN допринесоха за този доклад.

За повече новини и бюлетини на CNN създайте акаунт на CNN.com

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР