Затворникът Даниел Кайраманов, който се оплака, че е бил бит

...
Затворникът Даниел Кайраманов, който се оплака, че е бил бит
Коментари Харесай

Затворникът, който твърдеше че е бит, оттегли жалбата си и се извини

Затворникът Даниел Кайраманов, който се оплака, че е бил обичай от надзиратели в  пловдивския затвор, е отдръпнал жалбата си, научи TrafficNews . Проверката е посочила, че надзирателите не са употребявали помощни средства и не е бил удрян с палки. Инцидентът е станал в стационара. Даниел упорствал лекарят да му даде направление за каррдиолог, защото имал проблеми със сърцето, само че не получил такова. Това провокирало експанзия у ограничения от независимост, който почнал да крещи и да псува. Надзирателят, който бил в стационара, му поставил белезници и го върнал в килията.  
Прочетете още
В последна сметка Кайраманов отдръпнал жалбата си и се извинил. 

От синдикалната организация обаче удостоверяват, че случаите на експанзия сред пандизчии и против надзиратели ескалират. Причина за това, съгласно синдикалисти е законодателната база. Делата, които пандизчиите водят против чиновници на пандиза са се нараснали фрапантно, а лишените от независимост печелят огромна част от тях. 

Стига се до изключителни парадокси. Преди две години лишен от независимост, който изтърпява наказването си в пазарджишкия затвор, бе заловен да вари ракия в килията си. Заради провинението той е осъден с 14 дни карцер. В отговор, пандизчията е завел дело за нарушени човешки права.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР