Затворник в София твърди, че е пребит от надзиратели, а

...
Затворник в София твърди, че е пребит от надзиратели, а
Коментари Харесай

Затворник в София твърди, че е пребит от надзиратели

Затворник в София твърди, че е пребит от надзиратели, а причина за случая е одеяло, донесено от брачната половинка му, предава Нова тв.

37-годишният Лилян Николов получава от брачната половинка си олекотена покривка. Тя не е в листата със неразрешените движимости и мъжът я прибира в килията си.

" Пет индивида са се нахвърлили с физическа разпра върху мъжа ми. Тогава той сподели, че ребрата доста го болят, само че няма синини, няма нещо очевидно, което да можем да покажем, да потвърдим и по този начин нататък ", споделя брачната половинка на Лилян Николов.

По думите й в резултат на побоя, едното тъпанче на Лилян е спукано, а макар поискания медицински обзор, му е даден единствено антибиотик.

От Министерството на правораздаването обясниха, че инспекция на записите от видеонаблюдението в коридора не демонстрират упражнено принуждение върху 37-годишния Лилян. Той е бил прегледан в затворническата болница поради недоволства от болки в ухото. След това му е препоръчано да бъде изведен за консултация в профилиран кабинет, само че той отказал.

" Предполагам, че може да има етнически детайл, защото индивидът е от ромски генезис. В резултат на тези диалози неговата решителност да си потърси правата до дъно бе заменена съвсем с другата прекаленост - да изостави казусът ", споделя Иван Антонов, юрист на потърпевшия.

От министерството на правораздаването отхвърлят в Централния софийски затвор да е имало физическа разпра с лишен от независимост.

Семейството на Лилян се надява Софийският областен съд да утвърди съглашението му с прокуратурата и мъжът до дни да се прибере вкъщи.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР