Затворник в отпуск, търпящ присъдата си в бургаския затвор, планувал

...
Затворник в отпуск, търпящ присъдата си в бургаския затвор, планувал
Коментари Харесай

Затворник в отпуск ограби касата на поморийския манастир „Свети Георги”

Затворник в отпуск, търпящ присъдата си в бургаския затвор, планувал с дни да обере кутията с дарения в поморийския манастир „ Свети Георги ”.

 

Два дни преди да завърши отпускът му, 34-годишният мъж пристъпил към деяние, преодолял катинара на входната врата, разрушил кутията за дарения, а вътре намерил единствено сумата от 20 лв., оповестява NOVA.

 

Районът обаче е добре обезопасен с голям брой камери за видеонаблюдение, а след бързи дейности на локалната полиция обирджията бързо е открит. Помориецът, осъждан неведнъж за сходни обири от храмове и манастири, е направил цялостни признания за дейностите си.

 

Станало е ясно, че до момента в който е в отпуск, е направил опит за грабеж и на различен манастир, само че не е съумял поради задействалата се СОТ тревога. Въпреки несполучливия грабеж, игуменката на манастира е установила нанесени вреди за към 500 лв..

 

Крадецът ще бъде наведен към пандиза, а по случая ще бъде формирано ново произвеждане и обвиняване, което ще утежни престоя му зад решетките. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР