Затворник, излежаващ дълга присъда и въоръжен със самоделно оръжие, взе

...
Затворник, излежаващ дълга присъда и въоръжен със самоделно оръжие, взе
Коментари Харесай

Затворник взе заложници в строго охраняван затвор в Нормадия

Затворник, излежаващ дълга присъда и въоръжен със самоделно оръжие, взе нощес двама надзиратели за заложници в строго охраняван френски затвор в Нормандия, съобщи Асошиейтед прес.

Еманюел Гимараес, представител на синдиката " Работническа мощ ", съобщи пред районния вестник " Уест Франс ", че нощес в пандиза в град Конде сюр Сарт били изпратени специфични сили. Крилото на пандиза, в което били взети заложниците, било евакуирано.

Гимараес сподели, че пандизчията си бил спечелил известност на " професор по взимане на заложници ", и добави, че това бил четвъртият път, в който вземал надзиратели за заложници. Всеки път желал да бъде трансфериран в различен затвор.

Фредерик Еко от синдиката СНЕПАП на чиновниците на пандизите съобщи, пред телевизия БФМ, че похитителят е елементарен нарушител, който бил следен за евентуална ислямска радикализация.

Двамата заложници след това бяха освободени, заяви БФМ, представена от ТАСС.

По данни на радио Франс енфо похитителят употребявал самоделен нож.

Според БФМ единият от двамата освободени заложници бил стажант. Похитителят, който и в този момент изискал да го реалокират в различен затвор, още веднъж е затворен под стража. Посочва се, че мъжът има душевен проблеми.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР