Затворник е загиналият край Турян Намереният в гората край Турян

...
Затворник е загиналият край Турян Намереният в гората край Турян
Коментари Харесай

Зловещ сценарий: Дяволското гърло на живо в Смолян

Затворник е починалият край Турян

Намереният в гората край Турян мъж е бил удушен. Това потвърждава тройна съдебно-медицинска експертиза, заяви на брифинг наблюдаващият прокурор по делото, заместител окръжният прокурор на Смолян Недко Симов. Засега проверяващите са открили, че трупът е на мъж на към 40 години. Той е открит в местността " Пещерско бърце ", покрит с клони край спирка до разклона сред селата Турян и Пещера от гъбари през вчерашния ден по обяд. Около него не е имало документи и самоличността на убитият не е на 100 % доказана досега. Това, което виждат проверяващите на мястото, където е открит натрупа, ги води до версията за ликвидиране, заяви сбито Симов.

Два огледа на натрупа обаче не потвърждават външни белези за принуждение, нямало никакви рани от пробождания или други контузии. Аутопсията направена през днешния ден на натрупа открива, че има строшаване на подезичната кост и повода за гибелта е удушаване посредством притискане за шията. Вещите лица са безапелационни, че се касае за насилствена гибел. Мъжът е погубен, съгласно правосъдните лекари, преди към 15-20 дни. Работи се по разнообразни версии за метода на убийството и броя на причинителите. Според една от тях, мъжът е удушен другаде и е закаран и пренебрегнат на мястото. Според друга, е погубен на мястото от един или повече причинители. Една от версиите е, че убитият е някогашен пандизчия. По съмнения за това, кой е убития към този момент са направени претърсвания на помещение в Смолян, ще се вършат претърсвания и в други обитаеми места, сподели Симов. Продължават дейностите за определяне на самоличността на убития, не оповестяваме детайлности, с цел да не навредим на следствието, съобщи зам.-окръжният прокурор.

" Снети са пръстови отпечатъци от потърпевшият и е назначена дактилоскопна експертиза. Не може на този стадий да бъде осъществено лицево различаване на лицето, защото по главата е нахапан от диви животни и са настъпили трупни разложения. Изчакваме да ни дадат резултат от дактилоскопната експертиза, в случай че тя не даде резултат ще пристъпим към ДНК експертиза. Извършват се редица процесуално-следствени дейности, разпитани са и не престават да се разпитват очевидци ", сподели Симов.

Шефът на РПУ - Смолян Костадин Бундов съобщи, че в последните дни няма разгласен за търсене човек от Смолянска област и следва да се създадат информации дали има търсен мъж на тази възраст в базата данни в цялата страна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР