Затворите у нас ще станат зелени по холандски модел, като

...
Затворите у нас ще станат зелени по холандски модел, като
Коментари Харесай

Зелени затвори: Местата за лишаване от свобода ще произвеждат ток, ще рециклират и ще се занимават със земеделие

Затворите у нас ще станат зелени по холандски модел, като пилотните планове ще се осъществят в местата за отнемане от независимост в Плевен и Белене. Експертът от Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ Надя Радковска изясни в студиото на „ Добро утро, Европа “, че това значи изцяло преосмисляне на действието на процесите, които се случват там.

 
Затворите са едни консуматорки институции, пандизите нямат работно време, действаме непрестанно. Използваме и доста естествени запаси – вода, сила, храна, а в това време генерираме доста боклуци и търсим други възможности за по-устойчиво действие.
Идеята е да се увеличи вниманието върху това по какъв начин да понижим нездравословното влияние върху околната среда – един затвор да може самичък да създава електрическа енергия, да рециклира отпадъците си, да отглежда био земеделие, както и отглеждане на животни, изясни специалистът.

Друга извънредно значима цел на озеленяването на пандизите е хората, настанени в местата за отнемане от независимост да се включат интензивно във всички действия, като по този начин ще бъдат потребни както за себе си, по този начин и за обществото, уточни още Надя Радковска.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР