Затвориха движението по Орлов мост, заради шествие на феновеПри щателните

...
Затвориха движението по Орлов мост, заради шествие на феновеПри щателните
Коментари Харесай

Полицията откри ракети самоделни бомбички на стадион Васил Левски

Затвориха придвижването по " Орлов мост ", поради шествие на почитатели

При щателните инспекции преди Вечното дерби на стадион " Васил Левски " открихме ракети с огромен обсег и голям брой изстрели, самоделни взривни устройства с отдалечени. След инспекция ще се откри типът им. Доста са мощни, могат да нанесат съществени вреди на хора, както и материални.

Това заяви на брифинг основен контрольор Иван Георгиев, шеф бранш " Масови мероприятия " към Столична дирекция на вътрешните работи, преди Вечното дерби в София.



По думите му е било отправено предизвестие към почитателите на двата клуба да няма ексцесии. " Приемаме тези неща като провокация и опция за спор, а полицията може да излезе отговорна, в случай че се наложи да потушава напрежението. Пет от камерите на стадионa не работят. Не може да се откри по кое време са импортирани пиротехническите произведения. Имаше поставени на към 7 метра от земята, както и укрити в ролетни щори. Добре бяха скрити, съразмерно в цялото спортно оборудване. Можеше да бъдат употребявани за провокации или хореография. Цяло едно полувреме може да се изстрелват без да стопират, толкоз огромно количество са ", съобщи Георгиев. 

По-рано през днешния ден " Левски " и ЦСКА се сплотиха с апел към почитателите - да не хвърлят ракети и бомби, които биха заплашили живота и здравето на феновете на Националния стадион.

Междувременно, придвижването по Орлов мост беше спряно краткотрайно поради шествие на почитатели на ЦСКА. Полицията и почитателите не пропуснаха кола за спешна помощ, на която ѝ се наложи да заобиколи.

Образуваха се дълги тапи от коли, на които се наложи да изчакат преминаващото шествие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР