Затворена под карантина е белодробната клиника в плевенската болница, където

...
Затворена под карантина е белодробната клиника в плевенската болница, където
Коментари Харесай

Затворена е белодробната клиника в плевенската болница

Затворена под карантина е белодробната клиника в плевенската болница, където бе лекуван 27-годишният мъж с позитивна проба за ковид. Не се изписват заболели, заяви пред БНР представителят на спешния щаб в Плевен Момчил Георгиев.

По думите му са взети ограничения за сигурността на лекарите и медицинските сестри. Взети са проби от всички, които са контактували с пациента, за който се чакат окончателните проби дали има ковид.

В многопрофилна университетска болница " Доктор Георги Странски " продължава съвещанието на спешния щаб след доказаните два случая на болест с ковид - мъже на 27 и на 61 години.

В постройката на болничното заведение влезе и вицепремиерът по сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов. Там бе извикан и началникът на районното ръководство на образованието в Плевен, с цел да е наясно с новите ограничения, които ще бъдат разпоредени от спешния щаб.

В спешния щаб влизат всички началници на клиники към болничното заведение, сподели представителят Момчил Георгиев.

" Цяла нощ е текло търсене на близки, лекарите, които са били в контакт с болния. Взети са проби и са сложени под карантина. Болният също е подложен под карантина, както и човек, бил с него в стаята също е подложен под карантина. Всичко е дезинфекцирано. Състоянието на болния, по-точно подозренията, тъй като още не е доказано болестта (с коронавируса), е доста положително. Той дава отговор доста добре на лекуването. Постъпил е със признаци на грип и вероятно пневмония ", прецизираха от болничното заведение.

По думите на шефа на Плевенската районна здравна ревизия доктор Атанас Гарев са взети проби и от хората, контактували с пациента, за който има подозрение за коронавирс. Проби са взети от родителите му и братята му. Пациентът няма деца.

Взети са проби за ковид от към 20 пациенти, които са в белодробната клиника. Те са се лекували дружно с 27-годишния мъж. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР