Затворен за движение остава републиканския път Твърдица-Елена, заради закъсали два

...
Затворен за движение остава републиканския път Твърдица-Елена, заради закъсали два
Коментари Харесай

Пътят Твърдица-Елена остава затворен

Затворен за придвижване остава републиканския път Твърдица-Елена, поради закъсали два тира, оповестиха от Областна администрация Сливен.

Движение единствено за леки коли се въвеждав правата „ Петолъчката-Котел “.

Непочистен остава секторът Чуката-Ичера-Градец.

Закъсал ТИР има и по пътя Котел-Омуртаг, който е част от второстепенната републиканска пътна мрежа.

Населените места без ток до този миг са общо 32- 23 в Община Сливен и на територията на Община Котел.

Общо 3 села са останали без вода.

Общо 3 села са останали без вода.

Всички институции бяха мобилизирани работиха и не престават да работят по отношение на усложнената зимна конюнктура в страната, само че е належащо време, с цел да могат спешните екипи да реагират на всички места. Работата на екипите по премахване на повредите в електропреносната система е мощно затруднена, а тук-там невъзможна поради паднали дървета и сложен достъп подбудени от интензивните превалявания и мощните пориви напразно “. През вчерашния ден бе извършена онлайн среща на всички регионални шефове с министър-председателят акад. Николай Денков след изключителното заседание в Министерския съвет.

От петък е основана организация с координационния щаб, с цел да се ревизира и удостовери готовността за работа на екипите в Област Сливен и страната.

" Благодаря на всички институции, които работиха на терен през нощта и през вчерашния ден, работата продължава и през днешния ден с цел да може да се отстранят нанесените провали и да се върнем към естествен темп на живот ", разгласи регионалният шеф Маринчо Христов.

Той увери, че и през днешния ден не престават да се разчистват пътищата в региона. Мобилизирани са всички спешни екипи и всички обществени служби.

" Не бива да се позволява в снега и студа да останат хора без заслон и топла храна! ", добави Христов.

Държавните горски предприятия от системата на Министерство на земеделието и храните също се включват в почистването на снега и падналите дървета и клони.

В община Котел днешния ден е неучебен, поради усложнената конюнктура.

Няма данни за заплаха от преливане на язовирите в страната, само че те остават под непрекъснато наблюдаване поради предстоящото снеготопене в идващите дни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР