Затворен за движение е пътят Вълчи дол – Генерал Киселово

...
Затворен за движение е пътят Вълчи дол – Генерал Киселово
Коментари Харесай

Бедствено положение във Варна и част от областта – има жертва, много щети и места без ток (СНИМКИ/ВИДЕО)

Затворен за придвижване е пътят Вълчи дол – Генерал Киселово – Ведрино. От 22:00 часа нощес е бил затворен за придвижване и пътят Вълчи дол – Суворово. Областното звено „ Пътно управление- Варна “ осведоми, че третокласният път Ветрино – с. Калоян – с. Търница (област Шумен) също е затворен за придвижване. Заради усложнената конюнктура на пътя Добрич – с. Искър – Вълчи дол също е наложена възбрана за придвижване на коли. Забранено е придвижването на транспортни средства над 12 тона и в двете направления по пътя Варна – Добрич. От 7:00 часа тази заран възбрана за придвижване на транспортни средства е наложена и на пътя Аксаково – Аксаковска гледка – Кичево. В правата от пътя Кичево – Албена също не се позволява никакво придвижване.

От електроразпределителното сдружение осведомят, че селата Момчилово и Неофит Рилски в община Ветрино са без ток. Същото е ситуацията и в огромна част от селата в общините Аксаково, Аврен, Белослав и с. Солник (община Долни Чифлик), където напълно или отчасти няма електрозахранване, допълват от регионална администрация. По информация на чиновници от Пътното ръководство, община Суворово е останала без електричество. Служители на ръководството се борят със снегонавяванията по пътищата в този регион, като се пробват да пробият двуметрови преспи на пътя с. Николаевка – с. Дръндар и към с. Изгрев. Снегонавяване има и по пътя с. Калиманци – с. Баново, където преспи, образували се по пътя, затрудняват придвижването.

Община Суворово разгласи бедствено състояние, заяви в профила си във фейсбук кметът Данаил Йорданов.

Той прецизира, че след внезапното утежняване на времето е било взето това решение. В цялата община няма ток, множеството от обитаемоте места са без вода . Има доста паднали електрически стълбове, както и скъсани жици. Част от селата са недостъпни поради образувалите се снежни преспи. Има и съборени от вятъра дървета по пътищата.

В момента екипите на разнообразни служби работят по отстраняването на повредите, разчистват и падналите дървета, само че това ще отнеме време. Поради тези аргументи насочвам зов през днешния ден всички да лимитират излизанията си на открито, в случай че не е извънредно неотложно, добавя Йорданов.

Оранжев код за рисково мощен вятър е разгласен за Източна България  днес, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Кодът е мощ за областите Бургас, Варна, Добрич, Русе, Разград, Силистра, Сливен, Търговище, Шумен, Ямбол.

Предупрежденията на метеоролозите са за плевел и ураганен вятър от север-северозапад с пориви до 30-35 м/сек. Очакват се обилни превалявания от дъжд, които бързо даже и по Черноморието ще минават в влажен сняг с количества над 25 мм. Очаква се вълнението на морето в Бургаско отвън заливите да доближи 6 бала, а във Варна – 5 бала , като в следобедните часове ще отслабва.  

Национален институт по метеорология и хидрология

 

Инфо: пресцентър Община Варна, Българска телеграфна агенция, НИМХ
Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР