Затворен е и пътят Мъглиж - Гурково, както и подбалканският

...
Затворен е и пътят Мъглиж - Гурково, както и подбалканският
Коментари Харесай

Армията започва да помага заради снега


Затворен е и пътят Мъглиж - Гурково, както и подбалканският път София -Бургас в региона на село Дунавци. Движението е неразрешено и в сектора град Крън - град Шипка. За придвижване е затворен и пътят Шейново - Казанлък, където има снежни преспи. Влак 3636 за София е закъсал сред Тулово и Черганово поради прекъсване на тока. Локомотивът престоя 4 часа на релсите, след което напрежението беше възобновено. Работата на пътноподдържащите компании е затруднена поради мощния вятър.

Ограничено е придвижването на всички транспортни средства през проходите Хаинбоаз, Троянски и Шипка. За камиони над 12 тона е затворена автомагистрала " Хемус ", както и всички пътища в областите Русе, Търговище, Ямбол и Шумен. Заради изобилния снеговалеж временно е лимитирано придвижването на всички транспортни средства по републиканската пътна мрежа в област Разград. 

Заради преваляванията и бурния вятър е лимитирано придвижването на камиони над 12 тона по пътя Плевен - Русе. Временно е спряно придвижването за всички транспортни средства и по основния път София - Варна край Търговище поради закъсали няколко камиона. Затруднена е ситуацията и в Ловешка област. Без ток са обитаеми места във всичките осем общини на региона. 

От електроразпределителното сдружение оповестяват, че от мокрия сняг и повалени дървета са прекратени над 20 електропровода. Аварийните екипи на сдружението ще работят през цялата нощ за възобновяване на зареждането, само че работата им е затруднена от продължаващия изобилен снеговалеж. Снежната завивка във високите елементи на региона към този момент е доближава 30 см.

Затруднено е придвижването по пътищата, макар работата на снегопочистващите машини. Продължава да е ограничено придвижването през пътя Шипково - Рибарица, а по пътя София - Варна е неразрешено за тежкотоварни коли над 12 тона. Много селища във област Велико Търново също са без ток. Няма бедстващи хора. Близо 20 тира са закъсали на Прохода на Републиката, който остава затворен за снегопочистване и за добиване на камионите, оповестяват от полицията във Велико Търново.

Не се поема ангажимент по кое време Старопланинският проход ще бъде отворен за придвижване. Над 30 снегорина не престават с почистването на републиканската пътна мрежа в региона в изискванията на продължаващ натоварен снеговалеж.  По всички основни пътища в района е въведена възбрана за придвижване на камиони. На Хаинбоаз и по доста от пътищата в региона има нападали дървета. Екип на Противопожарната работа са помогнали на закъсали пасажери в рейс в преспите до село Балван по линията Велико Търново - Павликени. Пътниците са откарани до домовете им.

В доста обитаеми места няма ток, работата по премахване на повредите по елекропреносната мрежа продължава. Селата по Искърското дефиле в региона на община Мездра също са без ток заради интензивния снеговалеж. Прекъсване на електрозахранването има и към клиенти в община Враца. Без ток поради повреди по електропреносната мрежа останаха селата в Община Трявна и Плачковци. Електричеството е прекратено и към 3 квартала. На територията на област Смолян няма затворени пътища. 

Въведено е ограничаване придвижването на моторни транспортни средства да е с вериги в цялата област. Забранено през четирите прохода - Рожен, Пампорово, Превала и Печинско е придвижването на камиони над 12 тона с ремаркета и полуремаркета.

Забраната за тирове важи и за републиканския път сред Доспат и Девин. Без ток е кв. " Каптажа " в Смолян, селата Влахово, Лъка, Подвис, Ряка, Търън, Селище, Ройно, Требище, Еленска, Войкова лъка, Бърчево, Иваново, Пловдивци. За през днешния ден е в мощ жълт код за снеговалежи за съвсем цялата Източна България. От Пътната организация приканиха водачите, на които не се постанова незабавно пътешестване в Източна България и Родопите да отсрочат тръгването.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР