Затвор за срок от 20 години за Григор Георгиев, който

...
Затвор за срок от 20 години за Григор Георгиев, който
Коментари Харесай

20 години затвор отсъдиха на мъжа, убил майката на децата си в с. Гложене

Затвор за период от 20 години за Григор Георгиев, който умъртви майката на децата си през 2019 година в село Гложене. Това реши тричленен състав на Върховния касационен съд, оставяйки в действие присъдата на Софийския апелативен съд.

Въпреки обжалването от страна на обвинения, Върховен касационен съд реши, че убийството е осъществено с особена свирепост и по изключително непосилен метод за жертвата. Според Григор Георгиев, съдът е лимитирал правото му на отбрана, само че Върховен касационен съд е сметнал това за безпричинно.

Подсъдимият се е опитвал да потвърди, че в нощта, когато е умъртвил Дарина С., в дома им е имало и трети човек, който го бил нападнал. Версията е прегледана, само че магистратите я дефинират като защитна, заради това че не се поддържа от нито едно доказателство.

Не са налице и учредения за преквалификация на действието от случай на ликвидиране в ликвидиране в положение на афект по член 118 от Наказателен кодекс. При откритите от апелативния съд обстоятелства действието на подсъдимия е счетено като съзнателно ликвидиране, осъществено по необикновен непосилен за жертвата метод и с особена свирепост.

Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Припомняме, през юли 2019 година при битов скандал във врачанското село Гложене. Седмица преди този момент мъжът пребил Дарина С. на улицата и се наложила намесата на полицията.

След като я умъртвил дни по-късно, той опитал да постави край и на своя живот, само че несполучливо.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР