Затвор от три месеца до две години заплашва заразените с

...
Затвор от три месеца до две години заплашва заразените с
Коментари Харесай

Турция задейства наказателния кодекс в опит да ограничи Covid-19

Затвор от три месеца до две години заплашва инфектираните с Ковид-19 в Турция, които дадат погрешни или непълни данни в декларациите за контактите си, оповестява Анадолската организация.

Вътрешното министерство на Турция изпрати циркулярно писмо до окръжните ръководства в страната, в което упорства да се подхващат съответните дейности по силата на турския углавен кодекс в случаите, когато деклараторите подават подвеждаща информация.

Член 206 на наказателния кодекс на Турция планува от три месеца до две години затвор или парична санкция за лицата, които подават погрешна декларация пред виновните държавни органи.

В. " Хюриет " в същото време написа, че на фона на увеличаващите се случаи на Ковид-19 в страната турското държавно управление възнамерява да затегне в допълнение и ограниченията за лицата, които нарушават разпоредбите за карантина, базирайки се на различен член от наказателния кодекс.

Според член 195 всеки човек, който не съблюдава карантинните ограничения, може да получи наказване отнемане от независимост за период от два месеца до една година.

Към момента лицата, за които бъде открито, че не съблюдават карантината, са настанявани в насилствена изолираност в избрани за задачата общежития, припомня " Хюриет ".

Засега обаче не се обмисля връщане на полицейския час в Турция, добавя вестникът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР