Затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен

...
Затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен
Коментари Харесай

19-годишен преби старец за 2 кутии цигари

Затвор от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна може да получи 19-годишният С. С. от село Росица поради обир и опит за ликвидиране на 79-годишен мъж от същото село, оповестяват от Окръжен съд – Добрич. През нощта на 12 август 2017г. С.С. е лишил от възрастния мъж две кутии цигари, като използвал за това мощ. Грабежът бил съпроводен с опит за ликвидиране, твърди прокуратурата, написа Монитор.

Според обвинителния акт младежът влезнал в дома на пострадалия и му нанесъл голям брой мощни удари по главата и тялото. След побоя потърпевшият останал да лежи на пода в дома си, а подсъдимият взел намиращите се на масата две кутии цигари, едната от които била на половина празна и защото не съумял да открие пари, си тръгнал. В хода на следствието било открито, че общата стойност на отнетите посредством приложимост на мощ движимости възлиза на 7.35 лв..

Възрастният мъж бил открит на сутринта от негов роднина, който го разкрил на пода оцапан с кръв и неконтактен. В доста тежко положение потърпевшият бил признат за лекуване в добричката болница.

Според направената в хода на следствието съдебно-медицинска експертиза, в резултат на побоя животът на възрастният мъж е бил в действителна заплаха и той е оживял единствено с помощта на оказаната му навременна високоспециализирана здравна помощ.

През септември потърпевшият бил изписан от болница и настанен в приют, където последователно почнал да се възвръща. По време на досъдебното произвеждане обаче мъжът е умрял, като причина за гибелта му била заболяване - неочаквана сърдечна гибел.

Делото ще се гледа от уголемен правосъден състав на Окръжен съд – Добрич на 14 септември, от 10.00 часа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР