Затвор до 10 години и огромна глоба грозят Маркус ХътчинсМаркус

...
Затвор до 10 години и огромна глоба грозят Маркус ХътчинсМаркус
Коментари Харесай

Спец по WannaCry се призна за виновен в писане на вируси

Затвор до 10 години и голяма санкция грозят Маркус Хътчинс

Маркус Хътчинс се популяризира в хакерската общественост с неутрализирането на WannaCry през 2017 година (източник: Markus Hutchins / Facebook)

Британският специалист по киберсигурност Маркус Хътчинс, който оказа помощ да бъде обезвредена световната офанзива с криптиращия вирус WannaCry през 2017 година, призна, че е създавал вредоносни стратегии, заяви Ройтерс.

Хътчинс е съден в Съединени американски щати и към този момент се призна за отговорен по две от десетте точки на обвиняването. Правителството, от своя страна, се съгласи да анулира останалите осем пункта от обвиняването все още на постановяване на присъдата.
още по тематиката
„ Аз се признах за отговорен по две обвинявания, свързани с писането на злоумишлен програмен продукт в годините преди моята кариера в сигурността “, съобщи Маркус Хътчинс, прочут още като MalwareTech.

Хътчинс се популяризира в общността на хакерите през май 2017 година, когато оказа помощ да бъде обезвредена световната офанзива с рансъмуер WannaCry, която болести стотици хиляди компютри и провокира разстройства в фабрики, лечебни заведения, магазини и учебни заведения допълнително от 150 страни.

По-късно същата година Хътчинс беше задържан в Лас Вегас с обвиняване, че в интервала 2014-2015 година е създавал и продавал вредоносната стратегия Kronos, употребена за кражба на банкови сметки. Той може да получи до пет години затвор за всяко от двете обвинявания и да му бъде наложена огромна санкция.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР