Затварянето за 10 дни може да не е достатъчно, заяви

...
Затварянето за 10 дни може да не е достатъчно, заяви
Коментари Харесай

Кунчев: Може и да не е достатъчно затварянето за 10 дни |

Затварянето за 10 дни може да не е задоволително, съобщи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев пред Нова ТВ.

В четвъртък здравният министър Костадин Ангелов разгласи нови, по-строги противоепидемични ограничения, които влизат в действие от понеделник и

" Очакваме да забележим реакцията на тези ограничения. Може да се окажат незадоволителни тези 10 дни. Много се надявам да не е по този начин. Надявам се да забележим към този момент, в случай че не изкривяване на кривата, то най-малко задържане на стойностите ", изясни той. 

По думите му сега няма какво друго да се направи с изключение на затварянето.

" Освен да имунизираме, да лекуваме тези, които се нуждаят, и да ограничаваме контактите, нямаме други принадлежности ", сподели доцент Кунчев.

Той изрази вяра, че до края на годината ще се появят медикаменти, които сполучливо да лекуват COVID-19.

" Виждате какво се случва и с имунизациите. Въпреки голямото ни предпочитание, не се извършват договорите, забавянето се отрази до степен съвсем да спре имунизационния развой. Много се надявам, че всичко това ще се навакса ", разяснява още доцент Кунчев.

Според него се срещаме с една от най-ожесточените талази, която ще е 3-4 седмици. " В средата на април ще стартират да падат случаите, в случай че не се появят доста разнообразни разновидности ", счита основният държавен здравен контрольор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР