Затварянето за 10 дни може да не е достатъчно. Такова

...
Затварянето за 10 дни може да не е достатъчно. Такова
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Затварянето за 10 дни може да не е достатъчно

Затварянето за 10 дни може да не е задоволително. Такова мнение изрази в предаването „ Карай направо” основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

„ Очакваме да забележим реакцията на тези ограничения. Може да се окажат незадоволителни тези 10 дни. Много се надявам да не е по този начин. Надявам се да забележим към този момент, в случай че не изкривяване на кривата, то най-малко задържане на стойностите”, изясни доцент Кунчев пред Диана Найденова. По думите му сега няма какво друго да се направи с изключение на затварянето.

„ Освен да имунизираме, да лекуваме тези, които се нуждаят, и да ограничаваме контактите, нямаме други инструменти”, сподели доцент Кунчев. Той изрази вяра, че до края на годината ще се появят медикаменти, които сполучливо да лекуват COVID-19.

„ Виждате какво се случва и с имунизациите. Въпреки голямото ни предпочитание, не се извършват договорите, забавянето се отрази до степен съвсем да спре имунизационния развой. Много се надявам, че всичко това ще се навакса”, разяснява доцент Кунчев.

Здравните управляващи чакат и четвъртата позволена ваксина, която се слага единствено един път, което ще форсира процеса по имунизация. „ Няма компания, която да не оряза количествата. Това обърка целия развой. Но каквото пристигна в България се разпределя”, изясни доцент Кунчев. По думите му през април се чакат 580 00 дози ваксини, като с това ще се завърши с първите 3 етапи.

„ Срещаме се с една от най-ожесточените талази, тя ще е 3-4 седмици. В средата на април ще стартират да падат случаите, в случай че не се появят доста разнообразни варианти”, счита основният държавен здравен контрольор.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР