Затварянето на въздушното пространство на България за руски самолети и

...
Затварянето на въздушното пространство на България за руски самолети и
Коментари Харесай

Митрофанова: София налива масло в огъня в антируската истерия, това няма да остане без отговор

„ Затварянето на въздушното пространство на България за съветски самолети и следващия случай на изпъждане на съветски дипломати под фиктивен предлог безспорно ще се отразят отрицателно на двустранните ни връзки. “ Това споделя съветският дипломат у нас Елеонора Митрофанова на видеобрифинг, предаван на фейсбук страницата на посолството на Русия.

Заради внушения в медии и прекъсване разпространяването на съветски канали, Митрофанова ще осведоми всяка седмица на брифинг по настоящите въпроси от интернационалния дневен ред и двустранните връзки с България.

Припомняйки оповестяването от Министерство на външните работи на двама сътрудници на посолството на Русия за личност нон грата, Митрофанова декларира, че това деяние не може да се преглежда по различен метод с изключение на като блян на публична София да „ налее малко масло в огъня ” в разпалваната от Запада антируска нервност.

„ Тези дейности няма да останат без отговор “, прочита посланикът и напомня, че на 5 март Русия разгласи България за неприятелска страна.

Не постановяваме още ембарго за доставките на газ по „ Северен поток ” 1, само че европейските политици интензивно ни подтикват към това, показва дипломат Митрофанова.

Тя споделя, че заявките за отвод от съветски петрол и нефтопродукти будят неразбиране, откакто цените през днешния ден са се покачили на над 130 $ за барел.

Освен това всички знаят, че доставките на петрол и нефтопродукти от Русия през днешния ден са най-конкурентноспособни за европейския пазар. Отказът от съветски петрол ще докара до тежки последствия за международния и най-много за европейския пазар. При това не е допустимо бързо да се размени размерът на съветски петрол за европейския пазар, това ще отнеме повече от една година, споделя още посланикът на Русия.

Митрофанова прочита още, че Руската федерация не възнамерява да окупира територията на Украйна.

Русия взема всички вероятни ограничения, с цел да резервира живота и сигурността на мирните поданици. Ударите се нанасят единствено по военни обекти. От началото на военната интервенция, споделя посланикът, са унищожени 2911 обекта на украинската военна инфраструктура, в това число 141 зенитни ракетни комплекса, 89 бойни самолета и 57 хеликоптера, близо хиляда танка и други бронирани машини. 90% от военните летища са премахнати.

Украинските националисти пречат на филантропичните коридори и употребяват мирни жители като жив щит, декларира дипломат Митрофанова във видео изказването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР