Затрупани от ангажименти, угрижени от проблеми или празнувайки успехи, ние

...
Затрупани от ангажименти, угрижени от проблеми или празнувайки успехи, ние
Коментари Харесай

Коледно пътешествие по следите на доброто ВИДЕО / СНИМКИ

Затрупани от задължения, угрижени от проблеми или празнувайки триумфи, ние все по-рядко се замисляме за непознатите потребности и несгоди. Но в очите на децата постоянно има една искрица, която като че ли пали очите на индивида насреща и трансформира тъгата в вяра, в наслада, в неподправено предпочитание за положително и любов. Ще ви разкажем за коледното странствуване на едни дребни вълшебници, тръгнали по следите на положителното. Става дума за децата от Частна Монтесори детска градина „ Вълшебство “.



С наближаването на Рождество Христово в детската градина закипя интензивен труд. С доста въодушевление дребните пръстчета измайсториха снежинки от сладоледени клечки, рисунки върху сребърни и сини коледни топки. И всичко това с една единствена цел – украшенията да затрептят на елхите в обществените домове и да стоплят сърцата на техните жители по време на коледните празници.



Малките художници от ЧДГ „ Вълшебство “ рисуваха специфични картини за децата от Комплекса за социално-здравни услуги " Св. Петка ". А сюжетите: най-различни - поляна с цветя, деца под пъстроцветна дъга, огромно слънце... Един въодушевяващ асортимент на тематиките и багрите, с цел да носят наслада и хубост. Харесаха концепцията и възпитателите на децата от комплекса. Директорката Петя Вълчева има вяра, че детските рисунки ще внесат нов дух и атмосфера в комплекса за деца.



И в този момент за спирките в коледното странствуване.

Нетърпеливи да раздадат подаръците възпитаниците на „ Вълшебство “ първо се отбиха в Детския отдел на Народна библиотека „ Иван Вазов “, където са получили помощ в направата на коледна елха, съединена от изрязани контури на ръчичките им.

Не не помниха да зарадват и уединен дядо, живеещ покрай площадката им за игра и с който обичат да поддържат връзка. По него изпратиха и подарък за съседката му. На изпроводяк си пожелаха още дълги години дядото и бабата да са здрави, с цел да им се радват. И дадоха обещание за Нова година дребни сурвакарчета от ЧДГ „ Вълшебство “ още веднъж да навестят възрастните си другари от квартала.



А идващите спирки, които се оказаха извънредно прочувствени, бяха Комплекс за социално-здравни услуги " Св. Петка " и Дома за възрастни хора „ Св Василий “. Коледните пътешественици от ЧДГ „ Вълшебство “ също получиха дарове – картина с отпечатъци от ръчичките на децата от Комплекса под формата на дърво с нарисувани отлитащи от него птички и брошура „ Песни за Коледа “ от Дома за възрастни хора.



„ Вие сте едни прелестни слънца и направихте извънредно щастливи едни други деца, за което откровено ви благодаря “, през сълзи се обърна към децата от „ Вълшебство “ Веселина Ботева, шеф на дирекция „ Социална политика “. Директорът на Комплекса Петя Вълчева пък ги поздрави, по тази причина че имат огромни сърца.



Не единствено децата, само че и родителите им са били интензивно ангажирани в благотворителната самодейност. Те дружно с наследниците си са пекли сладки за пенсионерите. „ С мама, баба и сестра ми правихме сладките. Направихме ги с разнообразни формички – на човечета, звездичка, елхичка и еленче. Сложихме и бял шоколад и топчета “, изясни Дани от 4 група, който с изключение на с формите и украсата е помагал и при месенето на тестото.



„ Подобни начинания са доста хубави, тъй като посяват семенцето на добротата. Всяка вечер, когато се прибира синът ми, чувствам, че има предпочитание да оказва помощ на хората. Това е доста скъпо “, сподели Петя Янакиева, която е майка на Дани.

Учебното заведение за поредна година взе участие и в акция „ Жълти стотинки - деца оказват помощ на деца “. Монетите, които са събирали ден след ден в касичките си, ще са в помощ на неонатологичното поделение на МБАЛ-Шумен, което има незабавна потребност от неонатален респиратор.



„ На добротворство човек се учи-през традициите, обичаите, вярванията, съхранените полезности на народа ни. Хореографът към Частна детска градина „ Вълшебство “ Надя Мурджева влага сърце и душа, с цел да покаже и въодушеви децата за мислене и каузи в духа на положителното. Това се отнася в действителност и за целия екип на детската градина– споделя директорката на „ Вълшебство “ Виолета Жекова. И по тази причина дребните пътешественици имаме вяра ще вървят по своя път на положителното, вярата и обичта постоянно. “
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР