Затова и трябва да сме особено чувствителни в разобличаването на

...
Затова и трябва да сме особено чувствителни в разобличаването на
Коментари Харесай

Д-р Аспарух Илиев: Парадоксът е, че в БНР има невероятни журналисти, но едно петно стига, за да зацапа цялото впечатление

Затова и би трябвало да сме изключително чувствителни в разобличаването на петната

Поведението на авторитетните международни медии във връзка с войната сред Русия и Украйна е следната - всяка еднаинформация, идваща от едната или другата страна, се цитира като евентуално неточна, до момента в който не се откри удостоверение от най-малко 2 самостоятелни източника. За разлика от множеството български медии огромните международни имат репортери на място, имат връзка с самостоятелни публицисти, потвърдили се през годините, самостоятелни организации (като Амнести интернешънъл и Червения кръст), в това число и инцидентни лица от популацията.

Проверката на обстоятелствата е доста сериозен развой, в който няма "това ми харесва, а това не " - търсят се доказателства, преценя се достоверността на източника. В този смисъл към момента недоумявам за какво всеобщо другояче интелигентни хора все ме питат "А ти за какво си срещу непознатото мнение ". Аз съм просто против подправените обстоятелства. В Украйна има война, не "специална интервенция " и това не предстои на полемика, това е реалност. Можем да разясняваме аргументите, само че още веднъж без да си измисляме.

Изобщо една немалка част от хората бъркат "мнение " с "факти " - това съгласно някои експерти е публикуван феномен в Източна Европа и се дължи на извънредно некачествените медии и на неналичието на образование за сериозно разбиране и интерпретиране на обстоятелствата в учебно заведение.

Послепис: има и доста изключения, да вземем за пример, които не желая да се изгубват в общото "повече " - екипи на Нова и на БТВ, техните утринни блокове (Виктор Николаев, Мирослава Иванова, Лора Инджова), Светослав Иванов с извънредно задълбочените "120 минути ", утринния блок на България-он-еър. Със сигурност изпускам и други, само че те са като мохикани на фона на Волгиновци и компания. Парадоксът е, че до момента в който БНР има невероятни публицисти, едно леке стига, с цел да зацапа цялото усещане. Затова и би трябвало да сме изключително чувствителни в разобличаването на петната.

Д-р Аспарух Илиев
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР