Затлъстяването отдавна е един глобален проблем. Вината за него отчасти

...
Затлъстяването отдавна е един глобален проблем. Вината за него отчасти
Коментари Харесай

Защо ни се яде по всяко време?

 рак храна

Затлъстяването от дълго време е един световен проблем. Вината за него частично е на ритъмът на живот на индивида – времето грамотно да си възнамерява порциите просто не стига. Недостатъкът на нужните на организма хранителни субстанции, дружно с безконечната липса на сън и стресовите обстановки предизвикат непрекъснато възприятие на апетит. Ще разгледаме главните аргументи постоянно да ни къркори коремът:

Недостиг на сън

Недостатъчният сън предизвика отделянето на грелин – хормонът, който дава отговор за възприятието за апетит. Нивото на лептин, контролиращ чувството за задоволеност, пък пада. Освен това, мозъкът и изпитва дефицит на глюкоза, като най-лесният метод да я получи е от бързите въглехидрати. Пробвайте да установите непрекъснат режим на сън: скоро безконечният проблем с глада ще премине от единствено себе си.

Изборът на закуска

Закуската неслучайно се смята за най-важният банкет на храна за деня. Балансираните артикули, богати на протеин, ще ви заситят най-добре през първата половина на деня. Добър вид примерно са малко пържени яйца с части салам и свежи зеленчуци.

Обезводняването

Много хора неправилно считат дефицитът на вода в организма за възприятие на апетит. По принцип е хубаво да имате на работното си бюро бутилка чиста вода. Това може да ви избави от преяждане.

Нивото на напрежението

Хроничното нараснало равнище на кортизола индуцира произвеждане на глюкоза, което води до повишение на равнището на захар в кръвта. За сметка на това организмът развива инсулинова устойчивост. Такова положение, когато равнището на глюкоза в кръвта е високо, а инсулинът н функционир обикновено, води до засилено възприятие на апетит: тялото си мисли, че клетките гладуват.

Дългите паузи

Човек е задължен да яде на всеки 4-5 часа. Храненето по график разрешава на вашето тяло изцяло да преработи комплицираните въглехидрати и протеини, които ще ви оказват помощ да поддържате здрав метаболизъм. Уверете се, че яденетата ви са добре уравновесени и съдържат артикули, богати на хранителни субстанции. Порцията би трябвало да включва в себе сипълнозърнест самун, плодове, зеленчуци, млечни артикули и месо.

Рекламата на храна

Време е да разчистите и нюзфийда си: следващо проучване е потвърдило директната връзка сред фотосите на вкусна храна и проблемите със затлъстяването. Учените настояват, че при типа на прелъстителен тип на храната, кръвта прелива към частите на мозъка, свързани с вкусовите чувства.

Дефицит на белтъчини

Белтъчините удължават възприятието за задоволеност, а простите въглехидрати, в противен случай, възбуждат апетита. Известните протеинови диети са построени именнйо ърху тази уловка; обилието протеин  обезпечава индивида с всички нужни аминокиселини.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР