Затлъстяването може да бъде допълнителен рисков фактор в случай на

...
Затлъстяването може да бъде допълнителен рисков фактор в случай на
Коментари Харесай

Затлъстяването e допълнителен рисков фактор за коронавируса

Затлъстяването може да бъде спомагателен рисков фактор при положение на зараза с ковид, оповестява "Известия ", базирайки се на мнението на съветски лекари.
Според лекарите повода за нарасналата заплаха е, че хората с наднормено тегло имат по-малка дълбочина на дишане и потенциал на белите дробове, т.е. при такива пациенти пневмонията ще се развива по-активно.
Освен това, колкото по-висок е показателят на телесната маса, толкоз по-голяма е вероятността от сърдечно-съдови болести или диабет вид 2, което също усилва риска от затруднения от коронавирусната зараза.
"Хората с рискови форми на затлъстяване са коморбидни (страдат от няколко патологии по едно и също време – бел. ред.) пациенти с най-малко три до четири болести, които усилват риска от неприятно ръководство на някаква зараза, в това число COVID-19 ", сподели диетологът Наталия Пугачова.
Чуждестранната статистика удостоверява тези догатки: да вземем за пример, Националната здравна работа на Обединеното кралство означи, че съвсем две трети от тежко болните от COVID-19 са с наднормено тегло, а съгласно ръководителя на асоциацията на експертите в отделения за интензивно лекуване в Холандия Додрик Гомерс, от това страдат към 80% от болните от ковид, постъпващи в интензивно лекуване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР