Затлъстяването и здравните рискове, свързани с него, могат да бъдат ...

Затлъстяването и здравните рискове, свързани с него, могат да бъдат

Откриха връзка между климатичните промени и затлъстяването

Затлъстяването и здравните опасности, свързани с него, могат да бъдат добавени към дългия опис от закани от климатичните смени , настояват учени, представени от " МедикълЕкспрес ".

Изследователи от онкологичния институт " Фокс Чейс " във Филаделфия са разкрили връзка сред климатичните смени и затлъстяването . С увеличаването на световните температури, хората са все по-малко физически дейни и неспособни да изгарят излишните мазнини, което ги излага на повишен риск от наднормено тегло или затлъстяване.

Това от своя страна води до повече излъчвания парникови газове, защото хората с наднормено тегло употребяват повече и по-постоянно транспортни средства, вместо да се придвижват пешком или с велосипед.

Една от здравните последствия от напълняването и затлъстяването е завишеният риск от онкологични болести , считат създателите на проучването, оповестено в сп. " Хормон енд метаболик рисърч ".

" Затлъстяването е свързано с риск от голям брой злокачествени тумори, в това число рак на гърдата и на матката, рак на езофага, на стомаха, само че дебелото черво, ректума, черния дроб, панкреаса, бъбреците, пикочния мехур, щитовидната жлеза и миелома ", пишат в проучването д-р Кристиян Кох, шеф на ендокринологичния бранш в онкологичния център и сътрудниците му. Една от аргументите за покачвания риск от онкологични болести е свързана със завишените инсулинови равнища при затлъстелите хора.

Източник: dariknews.bg