Затегната е сигурността в Капитолия на САЩ в отговор на

...
Затегната е сигурността в Капитолия на САЩ в отговор на
Коментари Харесай

Затягат сигурността на Капитолия заради нов заговор за щурм

Затегната е сигурността в Капитолия на Съединени американски щати в отговор на " вероятен скрит план за нахлуване " на постройката , оповестява БиБиСи.

Ходът е провокиран от информация на разузнаването , че неназована въоръжена група е възнамерявала офанзива за 4 март - остаряла дата за инаугурация на американски президенти.

Камарата на представителите анулира сесията в четвъртък, само че Сенатът ще продължи с дневния си ред. Заплахата идва два месеца след Доналд Тръмп.

Привърженици на неоснователни тайни теории считат, че Тръмп ще се върне в Белия дом на 4 март .
 Полицията чака нови офанзиви против Капитолия
Полицията чака нови офанзиви против Капитолия

За първата тирада на Байдън се готви нов удар, съгласно информация на проверяващите

" Към края на февруари, неидентифицирана група от екстремисти разисква проекти да поеме контрола над Капитолия в Съединени американски щати и да в профил депутатите от Демократическата партия на или към 4 март и разиска амбициозни проекти за увещание на хиляди да тръгнат към Вашингтон ", се споделя в новия разследващ бюлетин, публикуван от ФБР и Министерството на вътрешната сигурност .

След тази оценка американската полиция на Капитолия уточни в изказването си " вероятен скрит план за нахлуване на Капитолия от разпозната въоръжена група в четвъртък, 4 март ".

" Вече направихме обилни усъвършенствания на сигурността , с цел да включим основаване на физическа конструкция и увеличение на човешката мощ, с цел да осигурим отбраната на Конгреса, обществеността и нашите служители на реда . Поради сензитивния темперамент на тази информация, сега не можем да предоставим спомагателни детайлности. "

Привърженици на екстремистката тайна доктрина , известна като QAnon , неправилно имат вяра , че четвъртък ще означи завръщането на Тръмп в Белия дом за втори мандат.

Те се придържат към тази дата , тъй като преди 20-тото изменение на Конституцията на Съединени американски щати - признато през 1933 г . - мести датите за полагане на клетва на президента и Конгреса за януари, преди този момент американските водачи са встъпвали в служба на 4 март .

QAnon е широкообхватна и изцяло голословна тайна доктрина , която твърди, че президентът Тръмп води загадка война против хайлайф от педофили, почитащи сатаната, в държавното управление, бизнеса и медиите.ю

Службите за сигурност са наясно с онлайн полемиките на QAnon към 4 март ", разяснява чиновник на ФБР пред The ​​Washington Post предходната седмица.
 Последователи и конспиратори на QAnon са съкрушени от инаугурацията на Байдън
Последователи и конспиратори на QAnon са съкрушени от инаугурацията на Байдън

Вярващ в конспирации: Как се подведохме толкоз дълго, всички ли сме идиоти?

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати е обвинило над 300 души за присъединяване в нападението от 6 януари. Сред задържаните са членове на десните " Пазителите на клетвата " и " Трите % ".

Демократите обявиха, че офанзивата съставлява въстание и Камарата гласоподава импийчмънт на Тръмп за хипотетично подбудителство към тълпата. Бившият президент - първият в историята на Съединени американски щати, който бе импийчван два пъти - по-късно бе оневинен в горната камара, Сената, с поддръжка на доста републикански сенатори.

В края на февруари изпълняващият длъжността началник на полицията в Капитолия Йогананда Питман сподели пред Конгреса, че поддръжниците на Тръмп направили офанзивата през януари.

Леон Панета , някогашен министър на защитата на Съединени американски щати и началник на Централно разузнавателно управление на САЩ, съобщи пред БиБиСи, че полицията няма да рискува да не прави нищо след нападението през януари .

" Трябва да имаме непрекъснато разузнаване за вътрешните терористи , да проследим вероятните им старания да повторят още веднъж случилото се на 6 януари и мисля, че това, което виждате в този момент е огромна нерешителност, за да сме сигурни, че сме готови вярно за реакция , в случай че в реалност някоя група още веднъж се опита да извърши някакъв тип въоръжена офанзива против Капитолия на Съединени американски щати ", сподели той.

ФБР предизвестява за нараснали закани от принуждение от домакински тероризъм през 2022 година

" Очакваме расово или етнически стимулирани и антиправителствени екстремисти да съставляват най-големите вътрешни терористични закани през 2021 година и в действителност водят до 2022 година ", разяснява пред сенатори Джил Санборн, помощник-директор на бюрото за битка с тероризма.
 Пет видеоклипа от офанзивата на Капитолия, излъчени на процеса против Тръмп
Пет видеоклипа от офанзивата на Капитолия, излъчени на процеса против Тръмп

Мениджърите, които работят като прокурори, демонстрираха клипове на сенаторите (журито)
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР