Застудяването продължава, увеличават се и районите със слани - тази

...
Застудяването продължава, увеличават се и районите със слани - тази
Коментари Харесай

Слани, сутрешни мъгли, но и постепенно затопляне в близките дни

Застудяването продължава, усилват се и регионите със слани - тази заран минималните температури, като се изключи Черноморието и Сандански, бяха към, а и под нулата. В Казанлък и в Стара Загора е било по-студено даже и от планинските върхове - надлежно минус 3° и минус 2°. Максималните също ще се намалят, по отношение на през вчерашния ден, и ще бъдат сред 12° и 17°, в София - към 16°. Ще остане най-вече слънчево . В Източна България, в това число и по Черноморието, ще се задържи прохладно с краткотрайно мощен северен вятър. В останалите региони ще бъде до сдържан с посока от изток.

През нощта вятърът ще отслабне. Утре сутринта в равнините още веднъж ще има условия за слана , а по поречията - краткотрайна мъгла . Минималните температури ще са от минус 2° тук-там в Западна България до +6°, в София - към минус 2°. Максималните още малко ще се намалят и ще са сред 11° и 16°, в София -около 14°. След обяд ще доминира слънчево време, със слаб до сдържан вятър от изток, в Източна България - към момента краткотрайно мощен от север.

Слънчево ще остане времето и по Черноморието , само че в утринните часове и там тук-там видимостта ще бъде понижена. Ще духа сдържан североизточен вятър, а вълнението на морето ще остане мощно - към 3-4 бала. Максималните температури ще са сред 14° и 17°.

И в планините ще бъде слънчево, само че и прохладно, изключително по високите и открити елементи, където ще духа мощен северен вятър. В ниските региони ще бъде сдържан с посока от североизток. Застудяването ще продължи - оптималните температури в курортите ще са от 4° до 12°.

Сравнително студено за средата на октомври ще бъде на следващия ден времето на Балканите . Ще остане слънчево, с по-значителна облачност и превалявания тук-там по Адриатическото крайбрежие.

У нас, и в неделя , както и при започване на новата седмица, сутринта ще бъде мъгливо , а след обяд ще доминира слънчево време. Температурите гладко ще се покачват, по-осезаемо оптималните, които в сряда ще са сред 17° и 22°, а утринните ще са към този момент над нулата.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР