Застреляният в сряда от наемен убиец по време на разходка

...
Застреляният в сряда от наемен убиец по време на разходка
Коментари Харесай

Как Трактора загуби дело за 300 бона срещу Едвин Сугарев

Застреляният в сряда от наемен палач по време на разходка на Витоша Алексей Петров се гордееше приживе с контактите си в правосъдната система – Трактора не беше приет за отговорен по нито едно от множеството обвинявания за мафиотски действия, а най-после дори осъди Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Единственият, против който Алексей Петров загуби правосъдно дело, беше известният журналист и държавник Едвин Сугарев.

През годините Трактора водеше няколко правосъдни каузи от частен темперамент против Едвин Сугарев, като първите от тях бяха заведени още през 2005 година, а последното – през 2012 година

Трактора искаше обезщетение от 300 000 лв. от Едвин Сугарев, поради това, че го е показал като уредник на убийството на варненският боен прокурор Николай Колев, разстрелян от убиец пред дома си на 28 декември 2002 година

През 2011 година Сугарев свидетелства в правосъдната зала в процеса „ Октопод ” и пред съдиите разгласи, че Алексей Петров е провел изтезанието на прокурора Николай Колев,

 известен приживе като най-големия зложелател на тогавашния основен прокурор Никола Филчев.

Същите показания Едвин Сугарев дава и на досъдебното произвеждане, формирано за убийството на Николай Колев, както и пред разнообразни медии от 29 декември 2002 година насам. Заради тези негови думи Алексей Петров подаде частна просба в съда за клюка и претендираше за 300 000 лв. обезщетение. Сугарев обаче беше оправдан на две правосъдни инстанции, спомнят си паметливи очевидци на процеса.



Едвин Сугарев е измежду малцината, които Алексей Петров не съумя да стресне със закани, репресии и правосъдни каузи

Решаваща за решението на съдиите да оправдаят Едвин Сугарев е пламенната тирада на защитаващия се самичък Едвин Сугарев, който направи на пух и прахуляк юриста на Трактора – някогашния народен представител от „ Атака ” Антон Сираков. Пред магистратите Сугарев се върна години обратно и в детайли се аргументира по какъв начин е придобил „ вътрешна увереност ”, че Алексей Петров стои зад убийството на прокурора Николай Колев.

Сугарев се базира на свои персонални диалози и срещи с прокурор Николай Колев, преди да бъде разстрелян, със брачната половинка му Нанка Колева, с някогашния основен прокурор Борис Велчев и със следователя по делото за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева – Илия Илиев, който умря от инфаркт пред кабинета на някогашния основен прокурор Борис Велчев в Съдебната палата, както и на други прокурори, с които е разговарял през годините.

Софийският градски съд акцентира като аргумент за оневиняването на Едвин Сугарев, че изразът му е изваден от подтекста и изказванията му, които са едни и същи в общественото пространство от убийството на прокурора Николай Колев на 28 декември 2002 година насам, показват персонално мнение.

Софийски градски съд се базира и на трайната процедура на Европейския съд по правата на индивида в Страсбург, където се прави ясно разграничаване сред оповестяване на обстоятелства и отзиви, които съдържат персонална преценка: „ Съществуването на обстоятелства може да бъде открито, до момента в който истинността на оценъчните съждения не се поддава на доказване. Доказването на истинността на оценъчните съждения е неизпълнимо и нарушава самата независимост на мнение, която е съществена част от правото, обезпечено в член 10 от Конвенцията ”.



Убийството на прокурор Николай Колев остана неразкрито, а Едвин Сугарев от дълго време твърди, че Алексей Петпров е провел изтезанието на магистрата.

Преди това дело, Алексей Петров беше заел още три каузи за клюка против видния държавник и журналист, който постоянно е поддържал аргументираната позиция, че Трактора е забъркан в кървави изтезания и е работил взаимно с Филко Славов и барети от СОБТ като углавен отряд на някогашния основен прокурор Никола Филчев.

„ Не мога да си обясня за какво Алексей Петров предяви следващ иск против мен чак в този момент, откакто аз в течение на 10 години съм отстоявал същото мнение по отношение на това ликвидиране и неведнъж съм го изразявал обществено. Тъй като сродни искове за клюка са повдигнати и против други очевидци против Алексей Петров по дело, по което той е съден за образуване на незаконна група, рекет, принуждение и опит за ликвидиране, не мога да отмина съмнението, че става дума за един от разновидностите да се притискат очевидците против него, като им се предявяват искове за големи суми ”, разяснява през 2013 година оправдателната си присъда Едвин Сугарев в персоналния си уебсайт „ Свободата ”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР