Застреляха вълк край кърджалийското село Велишани. Жителите на селото споделиха,

...
Застреляха вълк край кърджалийското село Велишани. Жителите на селото споделиха,
Коментари Харесай

Застреляха вълк край село Велишани

Застреляха вълк край кърджалийското село Велишани . Жителите на селото споделиха, че и преди хищницитете са нападали домашните им животни. По време на отстрела вълците са били два, само че единият е избягал, заяви кметът Севим Салиф. 

Според него вълците в региона не са един или два. Преди петнадесетина дни на камера, сложена от ловната дружинка в селото, е снимана глутница от 6 хищника . Още един вълк е сниман на камерата във вторник.

 „ Въпреки че са засечени на камера, за наша наслада от седмица сме нямали случай на нападнато животно. Но ловците от селото и от прилежащата дружинка нощем дежурят, с цел да няма набези от вълци “, изяснява кметът. По думите му отстреляният вълк е възрастен и много наедрял. Той описа също, че зимно време, нощем, се чува по какъв начин вият. За благополучие, до момента е нямало случай на атакуван човек, а единствено на  животни, които са били на паша, добави кметът на Велишани Севим Салиф. Той  напомни, че идва времето, когато гъбари и билкари потеглят из горите.

От Ловно-рибарското сдружение в Кърджали разясняват, че от предходната седмица до през днешния ден са издадени 7-8 самостоятелни разрешителни за лов на вълци . Те са годни до края на май, докато се чака да бъдат отстреляни още хищници.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР