Застрашеният от изпадане тим на Валядолид постигна героичен успех с

...
Застрашеният от изпадане тим на Валядолид постигна героичен успех с
Коментари Харесай

Валядолид стори немислимото

Застрашеният от изпадане отбор на Валядолид реализира храбър триумф с 2:1 при гостуването си на Ейбар, откакто до 90-ата минута губеше в резултата. Отборът на Роналдо беше на крачка от пета поредна загуба в Ла Лига, която най-вероятно щеше да докара до уволняване на треньора Серхио Гонсалес. Много противоречива дузпа след ВАР и попадение след груба неточност на отбраната на домакините обаче най-малко за малко “закърпиха” ситуацията.

С този триумф и преди останалите мачове от 28-ия кръг Валядолид се отдалечи на 3 точки от Селта, който към този момент е първи под чертата. Ейбар пък е 11-и и надали ще му се наложи да се бори за оцеляването си.

Гостите направиха доста мощен дуел на “Ипуруа”, само че подредиха пропуск след пропуск и това беше напът да им донесе ново провали. Играчите на Ейбар се възползваха от една офанзива и поведоха посредством Фабиан Ореяна в 54-ата минута.

След това домакините изчакваха края на срещата и продължаваха с лекост да позволяват рискове пред Марко Дмитрович. Така в 71-вата минута Енес Юнал не съумя да осъществя от 2-3 метра.

С придвижване на времето играчите в бели екипи се оголиха и за малко Серхи Енрик да удвои преднината на Ейбар, само че Жорди Масип избави.

Така се стигна до 87-ата минута, в която Оскар Плано падна в наказателното поле на Ейбар след намеса на Дмитрович и се наложи намесата на ВАР. Преразглеждането на обстановката продължи по-дълго от естественото и в последна сметка реферът даде дузпа за гостите, откакто реши, че вратарят е фаулирал съперниковия състезател.

Даниеле Верди беше прецизен от бялата точка и резултатът беше подравнен - 1:1.

И това обаче не беше всичко в този трагичен двубой, тъй като в добавеното време бранителите в червено-синьо се издъниха и разрешиха на отличния през днешния ден Сержи Гуардиола да ги задмине и да осъществя за крайното 2:1 в интерес на Валядолид.
FINAL #EibarRealValladolid 1-2

¡Remontada épica del @realvalladolid! pic.twitter.com/8gagY3KbzZ
— LaLiga (@LaLiga) March 17, 2019 СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА КЛАСИРАНЕ Примера дивисион 28 кръг, неделя 17 март  Ейбар 1:2краен резулат  Реал Валядолид
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР