Застрашени са над 4 милиарда лева европейски средства към общините,

...
Застрашени са над 4 милиарда лева европейски средства към общините,
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: Застрашени са 4 млрд. лева европейски средства към общините

Застрашени са над 4 милиарда лв. европейски средства към общините, които в случай че не си изпълнят обектите страната ще върне 100 % от европейската дотация. Това самопризнание направи по Българска национална телевизия районният министър от Има Такъв Народ Гроздан Караджов.

" Инфлацията изяжда цената. Има недостиг на материали заради повишението на цените, само че компаниите се преподписаха договорите ", добави той. Караджов разясни, че всичко, което се използва на пътя е по-скъпо, като се изключи скалната маса.

По думите му до 10 дни се чака да завърши ремонтът на " Витиня " на остарелия път, по който се движи тежкотоварният трафик.

" От понеделник ще качим назад тежкотоварният трафик на автомагистралата в посока към Варна, като другата посока ще остане още 2-3 месеца долу, до момента в който не завърши ремонтът. Подхванати са 2500 километра - довършваме остарели планове и започнахме нововъзложени трасета. Ще се прави самостоятелен надзор, на инцидентен принцип при издаване на обектите ", добави Гроздан Караджов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР