Застрашават кампанията на Джо БайдънДемократите в САЩ са все по-разтревожени

...
Застрашават кампанията на Джо БайдънДемократите в САЩ са все по-разтревожени
Коментари Харесай

Пропалестински протести уплашиха US демократите

Застрашават акцията на Джо Байдън
Демократите в Съединени американски щати са все по-разтревожени от вътрешното разделяне в партията по отношение на войната Израел-Хамас, което даже заплашва да навреди на нейните шансове на президентските избори през ноември тази година.

Много протестиращи студенти считат администрацията на Байдън за виновна и съизвършител в насилието и филантропичната рецесия, пред които са изправени палестинците, написа Си Ен Ен.

Исканията на протестиращите са разнообразни в другите университети, само че в това време те изцяло се сплотяват в апелите за завършек на войната и отделяне на университетските фондове от компании, свързани с Израел, както и от бизнеси, които печелят от войната.

След решението на президента на Колумбийския университет Минуш Шафик да упълномощи полицейското ръководство на Ню Йорк да приключи митингите, което докара до арестите на повече от 100 младежи, студентите разшириха задачите си, които към този момент включват и битката за свободното им изложение, както и правото им на митинг.

Сътресенията, които виждаме през днешния ден, връщат загатна за огромните студентски митинги от 1968 година - съпоставяне, което става още по-актуално предвид на това, че конгресът на Демократическата партия тази година ще се организира в Чикаго, написа още медията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР