Застраховката живот обикновено е нещо, което купувате по-рано в живота

...
Застраховката живот обикновено е нещо, което купувате по-рано в живота
Коментари Харесай

Струва ли си животозастраховането за възрастни хора? Ето какво мислят експертите

Застраховката живот нормално е нещо, което купувате по-рано в живота си, с цел да отбраните децата си, брачна половинка или и двамата, в случай че умрете, до момента в който те зависят от приходите ви. Въпреки това, като старши, вашият финансов пейзаж евентуално се е трансформирал доста. Вероятно децата ви към този момент не зависят финансово от вас и домът ви е или изплатен, или покрай него.

И по този начин, чудите се дали животозастраховката въобще си коства към този момент?

Разговаряхме с няколко специалисти, с цел да научим техните отзиви. Внимание спойлер. Отговорът нормално е да. Животозастраховането си заслужава наградите, даже за възрастни хора.

Разберете какъв брой наличен може да бъде животозастрахователният проект в този момент.

Заслужава ли си животозастраховането за възрастни хора?

Дали имате потребност от животозастраховане като възрастен човек значително зависи от това, което планирате да постигнете. „ Застраховането живот несъмнено може да си коства за възрастни хора “, споделя Джордан Мангалиман, основен изпълнителен шеф на Goldline Financial Services във Фулъртън, Калифорния. „ Важно е обаче да се разбере, че всяка обстановка е друга. “

Той продължи да изяснява, че „ за възрастни хора, които имат задоволително активи като недвижими парцели, пенсионни сметки, акции, анюитети и така нататък, застраховката живот може да не бъде належащо “, с ангажимента, че „ в случай че възрастните хора към този момент имат настояща застраховка живот, тогава може да е рационално да я запазите в действие. “

Мангалиман споделя, „ в последна сметка възрастните хора купуват и резервират живот застраховка в действие като част от тяхното завещание към техните бенефициенти. Тя служи като най-рентабилният метод за заплащане на налози върху парцелите и подсигурява, че оставяте фамилията си с финансова сигурност, когато преминете, вместо стрес. "

Застраховката " Живот " може да покрие разноските в края на живота

Разходите в края на живота може да са скъпи, само че не е нужно да трансферирате тези разноски върху имуществото си или към тези, които обичате. Добра причина възрастните хора да имат застраховка живот е покриването на крайните разноски, споделя Лори Грос, финансов и капиталов консултант във финансовия център Outlook в Трой, Охайо. Застраховката ви разрешава да „ не оставяте това задължение на обичан човек “.

Не оставяйте обичания човек със сметка. Вземете застраховка живот, с цел да покриете разноските в края на живота през днешния ден.

Застраховка живот може да отбрани имуществото ви

Можете също да употребявате застраховка живот, с цел да отбраните имуществото си. Застрахователната лавица може да помогне по два метода:

Изплащане на дълг: Можете да употребявате застраховка живот, с цел да изплатите всеки неуреден дълг. Това ще попречи на кредиторите да се допрян до вашето имущество, преди вашите наследници да го получат. Данъци: Животозастраховането има смисъл за „ задачите на планирането на парцели “, споделя Ноа Дамски, CFA, шеф на Marina Wealth Advisors. Но това е единствено в случай че вашето „ имение надвишава освобождението от налог върху парцелите “. Това се реализира, като се възползвате от безвъзвратен концерн за животозастраховане, който облекчава данъчната тежест, обвързвана с вашето обезщетение при гибел.

Дан Кейси, представител на капиталовия консултант и създател на Bridgeriver Advisors в Блумфийлд, Хилс, Мичиган, е склонен.

„ С обстоятелството, че застраховката живот има необлагаемо обезщетение при гибел, в случай че наследството за деца е главен приоритет, даже застраховка живот с високи такси, приписани на възрастта ви, може да има смисъл, когато се обмислят евентуално по-високи налози и наследствени затруднения, въведени със Secure Acts 1.0 и 2.0 “, споделя Кейси.

Застраховката „ Живот “ може да отбрани вашия брачен партньор

Смислената лавица за застраховка „ Живот “ става още по-важна, когато имате брачен партньор. „ За елементарния човек главната цел на животозастраховането е да замести пропуснатия приход “, споделя Тайлър Грей, CFP, ръководещ шеф в SageOak Financial. „ Ако някой зависи от вас за приходи и той ще бъде негативно повлиян от загубата на този приход, в случай че умрете, тогава може да има потребност от застраховка живот, без значение от вашата възраст. “

Ерик Неро, CFP, създател на First Step Wealth Planning е склонен, изключително в случай че имате доживотна пенсия. Той споделя, че в случай че „ изберете доживотна пенсия, без обезщетение за преживелия брачен партньор “, тогава застраховката „ Живот “ може да обезпечи преживелия ви брачен партньор, когато умрете.

Застраховката „ Живот “ може да ви помогне да изплатите дълго -срочни грижи

Животната застраховка може да бъде и средство за достъп до дълготрайни грижи или даже да бъде добавена към вашето обезщетение за дълготрайни грижи, в случай че към този момент имате лавица за покриване на такива разноски.

„ Застраховката живот с парична стойност, като повсеместен живот или цялостен живот, може да има смисъл, изключително откакто множеството превозвачи ви разрешават да употребявате компенсацията при гибел, до момента в който сте живи, в случай че са нужни дълготрайни грижи “, споделя Кейси. Въпреки това, това покритие може да не е автоматизирано.

Може да се наложи да добавите ездач за дълготрайни грижи към вашата лавица за това покритие, както отбелязва Грос. „ Някои полици имат прикрепени към тях ездачи за дълготрайни грижи (LTC), които ще ви разрешат да употребявате част от компенсацията при гибел, с цел да компенсирате разноските си за дълготрайни грижи, в случай че не сте в положение да завършите две от шестте ежедневни действия ( ADL), споделя тя.

В последна сметка

Застраховката живот е интелигентна концепция за множеството възрастни хора. Това е изключително правилно, в случай че имате брачен партньор, нямате проекти за покриване на разноски в края на живота или нямате застрахователна лавица за дълготрайни грижи. Простият факт е, че съвсем всеки има някой, който го обича, зависи от него или и от двете. Животозастраховането дава на възрастните хора метод да защитят тези хора, даже когато самите те не са тук, с цел да го създадат.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР