Застраховката живот е финансов продукт, който може да предложи безценна

...
Застраховката живот е финансов продукт, който може да предложи безценна
Коментари Харесай

10 важни въпроса, които трябва да зададете, преди да закупите застраховка живот

Застраховката живот е финансов артикул, който може да предложи скъпа отбрана и успокоение за вас и вашите близки. Въпреки това, този вид покритие се заплаща в допълнение, тъй че е извънредно значимо да си извършите домашното и да вземете осведомено решение, преди да закупите лавица. В противоположен случай бихте могли да платите от джоба си за лавица, която не предлага покритието, от което се нуждаете или желаете.

И с цел да сте сигурни, че полицата, която купувате, е вярната, може да бъде потребно е да задавате въпроси - а в някои случаи и доста от тях. По този метод ще знаете тъкмо в какво се забърквате с всяка евентуална животозастрахователна лавица, която обмисляте — и можете да сте сигурни, че избирате вярната алтернатива, преди да подпишете на пунктираната линия.

Научете повече за опциите си за животозастраховане тук.

10 значими въпроса, които би трябвало да зададете, преди да купите животозастрахователна лавица

Не забравяйте да зададете тези значими въпроси като част от търсенето ви на вярната животозастрахователна лавица:

Каква е главната ми причина да закупя животозастраховане?

Преди да се задълбочите в детайлностите за животозастрахователните полици, значимо е да установите вашите цели. Купувате ли застраховка живот, с цел да осигурите финансова сигурност на вашето семейство, да покриете разноските за заравяне, да изплатите задължения или като капиталов инструмент? Разбирането на вашите цели ще ви насочи при избора на верния вид и размер на покритието.

Започнете и научете повече за избора си за застраховка живот тук.

Какъв вид застраховка живот е най-подходяща аз?

Застраховката живот се предлага в разнообразни форми, като двете най-често срещани са срочна застраховка живот и цялостен живот (или постоянна) застраховка. Срочният живот предлага покритие за избран интервал, до момента в който целият живот обезпечава доживотно покритие - нормално с съставен елемент на спестявания или парична стойност. Дължината на покритието, количеството и други фактори могат да варират сред двете, тъй че се уверете, че знаете кое работи най-добре. И вашият избор също би трябвало да подхожда на вашите финансови цели и бюджет

Колко покритие ми е належащо?

Определянето на подобаващата сума на покритие е жизненоважно. Тя би трябвало да е задоволителна, с цел да замести вашия приход, да изплати задължения и да покрие бъдещи разноски, като да вземем за пример образованието на вашите деца или пенсионирането на вашия брачен партньор. Общоприето предписание е да се стремите към покритие, което е 10 до 15 пъти по-голямо от годишния ви приход, само че в някои случаи може да имате потребност от доста повече (или по-малко).

Колко мога да си разреша?

Вашият бюджет играе значима роля при избора на животозастрахователна лавица. Помислете какво можете умерено да си позволите, като запазите другите си финансови цели, като икономисване за пенсиониране или незабавни случаи. Балансирането сред разноските и покритието е от значително значение.

Каква е финансовата непоклатимост на застрахователната компания?

Важно е да изберете застрахователна компания със солидни финансови резултати. Рейтинги на проучвания от организации като A.M. Best, Moody's и Standard & Poor's, с цел да се подсигурява, че компанията е финансово постоянна и способна да извършва отговорностите си.

Има ли някакви изключения или ограничавания в политиката?

Прочетете деликатно документите за политиката. Животозастрахователните полици могат да съдържат изключения или ограничавания, свързани със съществуващи положения, самоубийство и избрани действия или специалности. Разбирането на тези условия ще предотврати всевъзможни изненади, когато би трябвало да подадете иск.

Мога ли да персонализирам полицата си?

Много застрахователни полици могат да бъдат пригодени към вашите характерни потребности. Попитайте за опцията за прибавяне на ездачи или утвърждения, които могат да обезпечат в допълнение покритие за съответни обстановки, като сериозно заболяване, инцидентна гибел или увреждане.

Как инфлацията ще се отрази на моето покритие?

Помислете по какъв начин инфлацията ще повлияе върху сумата на вашето покритие с течение на времето. Може да се наложи от време на време да преглеждате и коригирате политиката си, с цел да сте сигурни, че остава съответна, с цел да посрещне вашите финансови потребности в бъдеще.

Какъв е процесът за подаване на иск?

Разбиране на исковете процесът е от решаващо значение. От значително значение е да знаете какво ще би трябвало да създадат вашите бенефициенти, с цел да подадат иск, каква документи е нужна и какъв брой време нормално лишава обработката и заплащането на желае.

Мога ли да трансформира политиката си в бъдеще?

Обстоятелствата в живота се трансформират, тъй че е значимо да знаете дали можете да коригирате политиката си, в случай че потребностите ви се трансформират. Някои полици оферират еластичност посредством варианти като превръщане на срочна застраховка в цялостен живот или увеличение на сумите на покритие без нужда от медицински обзор, само че не всички ще го създадат, тъй че се уверете, че знаете по какъв начин действа всяка евентуална животозастрахователна лавица, преди да я закупите.

Изводът

Закупуването на животозастрахователна лавица е значимо решение, което може да има трайно влияние върху вашата финансова сигурност и благосъстоянието на вашите близки. Като зададете тези значими въпроси и деликатно проучите опциите си, можете да извършите осведомен избор, който е в сходство с вашите финансови цели и обезпечава отбраната, от която се нуждаете за в бъдеще. Не забравяйте обаче, че животозастраховането не е универсално решение, тъй че отделете време и помислете за консултация с приближен финансов консултант, с цел да намерите вярната за вас лавица.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР