Застрахователните компании са уведомили операторите на кораби, плаващи до руските

...
Застрахователните компании са уведомили операторите на кораби, плаващи до руските
Коментари Харесай

Корабите, плаващи до руски пристанища в Черно море, с увеличени плащания към застрахователите

Застрахователните компании са уведомили операторите на кораби, плаващи до съветските пристанища в Черно море, че ще усилят спомагателните заплащания, известни като „ награди за военни опасности ". Това оповестяват четирима търговци, представени от Ройтерс.

Въпросните награди бяха въведени като добавка към главната застраховка за танкери след началото на съветската инвазия в Украйна предходната година. Военните дейности в съветската и украинската акватория на Черно море се усилиха, откакто преди месец Москва излезе от договорката за експорт на украинско зърно по сигурен кулоар през морето.

Руски ракети и дронове постоянно нападат украинските пристанища през последните седмици. Засега съветските петролни терминали в Черно море не са наранени, само че рисковете порастват, споделят търговци.

Премията се покачва от настоящия 1% от цената на товара до 1,2-1,25 на 100. Това значи, че всяко пътешестване на танкер от типа „ Суецмакс ”, който може да придвижва сред 120 000 и 200 000 тона нефт, към този момент ще коства с към 200 000 $ повече, в случай че да вземем за пример корабът пътува от Русия до Индия. Повишението ще засегне най-много съветските товари, до момента в който наградата върху петрола, приближаващ от Казахстан, остава 1 на 100.

Петролът, товарен на пристанището в Новоросийск и на терминала на Каспийския петролен консорциум, съставлява към 2 на 100 от световните доставки, или 4 милиона тона годишно.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР